Viaplay-analist verwacht vuurwerk: 'Verstappen heeft er geen nadeel van als ze er samen afgaan' Opinie
Opinie

Viaplay-analist verwacht vuurwerk: 'Verstappen heeft er geen nadeel van als ze er samen afgaan'

Viaplay-analist verwacht vuurwerk: 'Verstappen heeft er geen nadeel van als ze er samen afgaan'

Viaplay-analist en engineer Ernest Knoors denkt dat Max Verstappen niets te verliezen heeft als hij samen met Lando Norris de eerste bocht ingaat tijdens de Grand Prix van Singapore. De twee heren starten op de eerste startrij en dat kan wel eens vuurwerk opleveren. Collega Mike Hezemans denkt dat Verstappen dan zijn kans moet pakken, anders is Norris in zijn MCL38 gezien.

Verstappen zorgde op zaterdag in Singapore voor een verrassing. Na een rommelige vrijdag leek het tijdens de derde vrije training al beter te gaan met de RB20, maar of het genoeg zou zijn voor een plekje op de eerste startrij, was op dat moment nog afwachten. Vanaf de eerste rondes op het asfalt van het Marina Bay Street Circuit leek Verstappen al beter in zijn vel te zitten dan tijdens de andere sessies, en lukte het hem om de tweede tijd te pakken. Hij kwam twee tienden tekort op Norris.

'Ik denk dat als je Max van tevoren had gevraagd: sta je hier op de eerste rij, dat hij je dan niet had geloofd', zegt Knoors in de nabeschouwing van Viaplay. 'Nee, hij is veel beter dan verwacht', vult Hezemans aan. 'Piastri eigenlijk veel slechter. En Norris, ja, dat hadden we wel van hem verwacht.' Piastri leek er goed bij te zitten voor de rode vlag in Q3, maar na de rode vlag had iedereen maar één run om het waar te maken, en dat ging bij de Australiër niet vlekkeloos. Hij start als vijfde op zondag.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen lando norris lewis hamilton kwalificatie singapore
De top drie voor de startopstelling van de Grand Prix van Singapore.

Run naar de eerste bocht 'gaat heel spannend worden'

Norris mag de race dus aanvangen vanaf P1, en hij zal Verstappen direct op zijn hielen hebben. De twee coureurs hebben het dit seizoen al vaker uitgevochten, al was dat de afgelopen paar races niet echt mogelijk omdat de RB20 niet in het gareel liep. 'Ik denk dat het heel spannend gaat worden', gaat Knoors verder. 'Norris zijn starts zijn natuurlijk niet bijzonder goed, en elke keer wordt hij daar wel naar gevraagd, dus dat gaat wel in zijn hoofd zitten. En hij heeft Max naast zich', wijst hij aan.

'Max heeft er geen nadeel van als ze er in de eerste bocht samen afgaan', is de situatie die Knoors alvast schetst. Er samen afgaan is waarschijnlijk het laatste wat Norris en Verstappen willen. De Brit sprak in de persconferentie nog over het respect dat hij voor zowel Verstappen als Lewis Hamilton heeft. 'Maar als Norris eerste ligt, dan maakt hij geen schijn van kans, dat weet Max ook wel', zegt Hezemans. 'Die auto is zo'n pak sneller. Maar de eerste bocht wordt daardoor wel leuker, vooral in Max' hoofd.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen singapore red bull racing rb20 13
Verstappen gaat er ongetwijfeld vol voor tijdens de start.

Prestatie Pérez zegt opnieuw iets over Verstappen

Verstappen hoeft in die strijd in ieder geval niet te rekenen op hulp van teamgenoot Sergio Pérez. De Mexicaan kende een tegenvallende kwalificatie en zal de race vanaf P13 aanvangen. 'Hij heeft eigenlijk het hele jaar al iets uit te leggen', vindt Hezemans. 'Het is geen Max Verstappen, dat is allang duidelijk. Hij had een goede race in Bakoe, maar het is niet zo dat hij opeens opgestaan is en zegt: ik ga nu wel gas geven. Hij was vier, vijf tienden langzamer. Nummer één tot en met nummer zestien zat binnen een seconde. Je moet nu gewoon twee hele goede rijders hebben.'

Hoewel het beter gaat met de auto, ziet Knoors dat Pérez nog steeds worstelt om de RB20 onder controle te houden. Het weekend in Bakoe was naar het idee van de Viaplay-analisten dan ook een toevalstreffer. 'Hij worstelt nog steeds met de basis van de auto en het laat gewoon zien hoe goed Max is in het verbloemen van de tekortkomingen van de auto', is Knoors van mening. 'Zou hij zelf ook niet moe worden van elke keer hetzelfde verhaaltje? Hij is geen slechte rijder, maar je moet je toch wel afvragen: waarom kan ik niet in die auto presteren?'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Viaplay-analist verwacht vuurwerk: 'Verstappen heeft er geen nadeel van als ze er samen afgaan'
Pérez viel tegen tijdens de kwalificatie in Singapore.

Hezemans viel iets op aan Horner

Met het oog op het constructeurskampioenschap is Pérez' startpositie niet bepaald ideaal. Het lukte McLaren om als leider in het kampioenschap te vertrekken uit Bakoe, en de voorsprong van de Britse renstal is nu twintig punten. Tijdens het interview van Viaplay met teambaas Christian Horner leek de Brit zich meer zorgen te maken over Ferrari.

'Hij praat erover dat het goed is dat de Ferrari's niet zo ver naar voren staan. Dat betekent dat hij niet meer bezig is met dat ze McLaren in moeten halen, maar met: oh jee, Ferrari komt er misschien aan', denkt Knoors. 'Maar ja, wat wil je', vult Hezemans aan. 'In 2023 won Max bijna in zijn eentje het constructeurskampioenschap. McLaren is inmiddels bijna vertrokken met die twee coureurs', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws