Hill speculeert: 'Sainz' houding geeft de strategen bij Ferrari meer vertrouwen dan die van Leclerc' Opinie
Opinie

Hill speculeert: 'Sainz' houding geeft de strategen bij Ferrari meer vertrouwen dan die van Leclerc'

Hill speculeert: 'Sainz' houding geeft de strategen bij Ferrari meer vertrouwen dan die van Leclerc'

Oud-kampioen Damon Hill heeft de laatste tijd niet veel indrukwekkende dingen gezien van Charles Leclerc en vindt dat Carlos Sainz meer doet met wat hij heeft dan zijn teamgenoot. Het gaat niet zo lekker met Ferrari, die in Monaco nog kon zegevieren. De raceweekenden daarna verliepen dramatisch, vooral voor Leclerc. Hill snapt niet wat er aan de hand is bij de Italiaanse renstal.

Ferrari won de race in Monaco en Leclerc was blij dat hij eindelijk de vloek van zijn thuisrace had doorbroken. Jarenlang kende de Monegask alleen maar pech in eigen land, maar 2024 bleek hét jaar te zijn waarin hij zijn thuisrace won. In de races daarna verdween de vreugde van die zege al gauw. In Canada konden beide coureurs een DNF achter hun naam zetten, in Oostenrijk eindigde Leclerc buiten de punten en dat gebeurde op Silverstone opnieuw. Sainz pakte ondertussen wel een podium in Oostenrijk en pakte ook punten in Groot-Brittannië.

Hill vraagt zich af wat er gaande is en denkt dat Sainz op dit moment meer uit de auto kan halen dan Leclerc. Hij vermoedt zelfs dat de ingenieurs en monteurs meer vertrouwen hebben in Sainz dan in Leclerc op dit moment. 'Carlos lijkt in staat te zijn om uit de moeilijke situaties meer te halen en meer te doen met de middelen die hij tot zijn beschikking heeft dan Charles, hoewel hij diegene is die blijft', zegt Hill in de F1 Nation-podcast. 'Ik begrijp niet wat er aan de hand is bij Ferrari. Leclerc krijgt ook niet de juiste steun van het team op het gebied van strategie.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Hill speculeert: 'Sainz' houding geeft de strategen bij Ferrari meer vertrouwen dan die van Leclerc'
Bij Leclerc gaat het momenteel niet van een leien dakje.

Leclerc komt verward over, volgens Hill

Daarmee verwijst de oud-kampioen naar de Grand Prix van Groot-Brittannië, waarin Ferrari Leclerc veel te vroeg naar binnen riep om over te gaan op intermediates. De baan was nog veel te droog, waardoor Leclerc niets kon met die band. Eerder in het seizoen kreeg Ferrari nog lof dat de chaotische communicatie en beslissingen van de pitmuur verleden tijd zou zijn. 'Leclerc lijkt een beetje verward en ik snap niet helemaal waarom', gaat Hill verder. 'Carlos daarentegen lijkt zich hersteld te hebben en de controle over de situatie te hebben genomen', vindt de Brit.

'Hij nam de touwtjes in handen en zei: dit is hoe ik het ga doen. Misschien geeft zo'n houding de strategen meer vertrouwen', speculeert Hill. 'Dat is bij Charles niet het geval.' Leclerc was na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië dan ook niet te spreken over de race. Hij gaf aan dat de laatste paar raceweekenden een 'nachtmerrie' waren geweest. Momenteel heeft Leclerc een voorsprong van nog maar vier punten op Sainz in het kampioenschap. Na de DNF in Canada en P5 in Spanje passeerde Lando Norris hem ook al in het kampioenschap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws