Buscombe koestert green wrok nadat Verstappen haar uitlachte: 'Denk dat hij het kampioenschap heeft' Opinie
Opinie

Buscombe koestert green wrok nadat Verstappen haar uitlachte: 'Denk dat hij het kampioenschap heeft'

Buscombe koestert green wrok nadat Verstappen haar uitlachte: 'Denk dat hij het kampioenschap heeft'

Voormalig Ferrari-strateeg en tegenwoordig F1TV-analiste Ruth Buscombe vertelt graag de verhalen over allerlei dingen die ze mee heeft gemaakt in haar jaren op de pitmuur, en herinnert het zich nog goed hoe hard het regende tijdens haar track run in São Paulo. Na haar rondje over de baan kwam ze een aantal bekende gezichten tegen. Naast haar anekdote laat ze ook weten wat ze verwacht van de titelstrijd.

Buscombe heeft een aantal jaren als strateeg gewerkt voor Ferrari, Haas, en Alfa Romeo, waar ze zelfs head of race strategy was. Vorig jaar nam ze afscheid van haar werk bij een Formule 1-team, en besloot ze rond de Grand Prix van Miami onderdeel te worden van het analistenteam van F1TV. Daar deelt ze veel feitjes en informatie vanwege haar kennis over de strategieën van de teams, bandenmanagement, en de coureurs. De Brit is regelmatig te gast bij podcasts en vindt het dan ook leuk om verhalen uit haar carrière te vertellen.

Door de heren van de Track Limits-podcast wordt ze gevraagd wat haar meest gênante moment ooit was. Buscombe vindt het geen probleem om die vraag te beantwoorden. 'In 2017 deden we een track walk in São Paulo', herinnert ze zich. 'Bij de meeste circuits is het zo, als het opeens begint te regenen, dat je wel snel weer terug kunt komen (naar de paddock, red.), maar dat is niet zo in Brazilië. Dus als je in sector twee loopt, kun je letterlijk nergens heen', lacht ze. Het regende toen pijpenstelen, dus er zat voor Buscombe en haar team niets anders op dan de weergoden trotseren.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Buscombe koestert green wrok nadat Verstappen haar uitlachte: 'Denk dat hij het kampioenschap heeft'
Als het eenmaal regent in Brazilië...

'We waren echt verzopen katten'

In 2017 reden Marcus Ericsson en Pascal Wehrlein voor het team, maar Charles Leclerc liep ook mee tijdens de track walk die dag. 'We hadden een jongeman bij ons, misschien heb je wel eens van hem gehoord, Charles Leclerc, hij reed de vrije training dat weekend', knipoogt de Brit. 'Goed, we kwamen terug, en we stonden daar allemaal als verzopen katten. Mijn telefoon is er zelfs door kapotgegaan. Het was een van de ergste momenten ooit. Ik probeer niet ijdel te zijn, maar ik heb er nog nooit slechter uitgezien in mijn leven', legt ze uit.

'Echt verzopen katten waren we. Terwijl we terugliepen naar de paddock en naar onze hospitality zag ik letterlijk iedereen die ik kende in de paddock. Ik herinner me dat ik Max zag en hij lachte me gewoon in mijn gezicht uit!' lacht Buscombe. 'Ik zag er verschrikkelijk uit, mijn make-up, mijn haar... Het ergste was dat we geen kleding hadden om ons om te kleden. Dus de rest van de dag zagen we eruit als een samenraapsel van een team, omdat we kleren van anderen moesten lenen. Sommigen liepen rond in hardloopkleding, anderen in shirts van rivaliserende teams. We zagen er compleet belachelijk uit. En mijn telefoon was kapot!'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Buscombe koestert green wrok nadat Verstappen haar uitlachte: 'Denk dat hij het kampioenschap heeft'
Verstappen kon zijn lach niet inhouden toen hij Buscombe zag.

Buscombe 'manifesteert' een gevecht tot het einde

Hoewel Verstappen haar toen heeft uitgelachen, koestert de Brit geen wrok. Nadat ze haar verhaal over 2017 heeft verteld, gaat ze verder over de titelstrijd. Ze hoopt dat Lando Norris en Verstappen de kijkers nog een aantal goede gevechten zullen geven. 'Ik ga het voorspellen, omdat ik geloof in manifestatie', zegt Buscombe. 'Dus ik ga manifesteren dat we een spannende strijd krijgen in het constructeurskampioenschap, dat zou fantastisch zijn. Ik denk overigens dat Max het rijderskampioenschap gewoon heeft, maar ik ga manifesteren dat we een gevecht tot het einde krijgen, misschien met twee of drie teams', sluit ze af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws