Van der Garde ziet nog altijd dezelfde problemen bij Verstappen: 'Voorkant nog altijd niet goed' Opinie
Opinie

Van der Garde ziet nog altijd dezelfde problemen bij Verstappen: 'Voorkant nog altijd niet goed'

Van der Garde ziet nog altijd dezelfde problemen bij Verstappen: 'Voorkant nog altijd niet goed'

Giedo van der Garde werd verrast door de snelheid die Charles Leclerc liet zien tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Ferrari had gedurende het weekend de beschikking over een uitstekende race pace, waardoor topfavoriet Max Verstappen verslagen kon worden. Voor Red Bull Racing is er daarom nog altijd werk aan de winkel.

Verstappen leek zich op zondag op te kunnen maken voor zijn eerste Grand Prix-zege sinds de Grand Prix van Spanje in juni. Desondanks bleek de race pace van Red Bull op de zaterdag verre van voldoende te zijn om de overwinning te grijpen. Verstappen deed in bocht 1 wat hij moest doen, namelijk Lando Norris inhalen, maar daarmee openende hij de deur voor Leclerc. De Ferrari-rijder greep de leiding van de race en hoefde deze vervolgens ook niet meer af te staan. Carlos Sainz maakte het Ferrari-feestje compleet door als tweede te eindigen.

De snelheid die Ferrari tentoonstelde wist Van der Garde te verbazen. De voormalig Formule 1-coureur had namelijk verwacht dat een andere rijder op de hoogste trede van het podium zou staan. 'We hadden allemaal zoiets van: Max gaat gewoon winnen.', stelt Van der Garde bij DRS: De Race Show. 'Hij was zo snel tijdens de sprintrace op zaterdag en reed ook nog eens de snelste ronde. Ik dacht: Kat in het bakkie; hij rijdt zo naar Leclerc toe, doet de DRS open en gaat er voorbij. Het was alleen compleet andersom.'

Red Bull had gehoopt dat de updates van dit weekend voor een flinke verbetering zorgden. Dat is volgens Christian Horner ook wel het geval, maar Van der Garde ziet dat de problemen waar de RB20 mee kampte nog steeds te zien zijn. 'Max verloor zoveel tijd in de bocht voor het lange rechte stuk. Die Ferrari's konden veel later remmen, eerder insturen, draaien en daardoor heel vroeg op het gas. Je ziet bij Red Bull dat die voorkant nog altijd niet goed is.'

Van der Garde geniet van spanning in F1

Door de één-twee van Ferrari lijkt de Italiaanse renstal een rol te kunnen spelen in het constructeurskampioenschap. Ferrari staat maar 48 punten achter McLaren en Van der Garde ziet dat de Scuderia het momentum te pakken heeft. 'Dit is het leuke van de Formule 1 op dit moment. Elk weekend kan er wel een andere winnaar zijn. Nu hebben we een hele sterke Leclerc gezien en daarvoor hele sterke McLarens. Mercedes zat er ook een tijdje bij, maar is nu weer volledig weg. Het schiet alle kanten op', aldus de oud-Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws