Coronel met opvallende conclusie: 'Verstappen zakte door het ijs' Opinie
Opinie

Coronel met opvallende conclusie: 'Verstappen zakte door het ijs'

Coronel met opvallende conclusie: 'Verstappen zakte door het ijs'

Op vrijdag en zaterdag was Max Verstappen in een opperbest humeur in Austin. Op zondag deed de Nederlander ook goede zaken voor het kampioenschap, maar het goede gevoel met de auto was verdwenen, waardoor Verstappen keihard moest werken voor zijn podiumplek. Ook analist Tom Coronel had bij het ingaan van de race hogere verwachtingen en schrok van het gebrek aan snelheid bij zijn landgenoot.

Coronel, die met zoon Rocco nu ook betrokken is bij het talententeam van Red Bull Racing, vindt dat Verstappen zeer fel mag zijn in duel met Lando Norris. Verstappen verdedigt een ruime voorsprong, waardoor Norris weet dat hij eigenlijk elk weekend moet inlopen op zijn concurrent. 'Ik zei heel simpel: hij moet hem eraf rijden als hij erlangs komt', geeft Coronel toe over zijn gedachten tijdens de race.

Dat gebeurde niet, al reed Verstappen wel agressief tegen de McLaren-coureur. Dat begon al bij de start. 'Je wist wel dat hij zijn auto ertussen zou gooien als hij een klein gaatje zou zien, en dat was ook hoe het ging. Norris had een goede start, dus eigenlijk had Verstappen geen kans, maar als Verstappen een gaatje ziet, gaat hij ervoor. Twee honden vochten om een been, en de derde ging ermee heen', zegt de analist over Charles Leclerc. 'Als je voor het kampioenschap gaat, ga je er gewoon voor. Ze gingen allebei van het circuit af, maar als je voor de titel gaat, is dat geoorloofd.'

Red Bull valt tegen

In de sprintrace kon Verstappen nog relatief onbedreigd op weg gaan naar winst, maar een dag later beschikte hij duidelijk niet meer over de snelste auto. 'Ik had niet direct gedacht dat de Ferrari's eerste en tweede zouden worden', zegt Coronel over zijn verwachtingen na de openingsronde. 'Het was een hele lange race en ik dacht dat het nog wel goed zou komen, maar Max had toch meer problemen dan we dachten.'

Verstappen was zelf na de kwalificatie ook nog optimistisch, maar kampte op zondag met onderstuur. 'De Red Bull was niet zo sterk. Ik denk dat Max ook zeker dacht dat het wel goed zou komen, maar dat gebeurde niet. Hij zakte gewoon door het ijs heen', luiden de harde woorden van de Viaplay-analist. 'Op die witte band deed hij het gewoon niet. Aan het begin hadden ze nog een probleempje, maar ze hadden echt meer ervan verwacht bij Red Bull.' Met de harde banden, die minder grip bieden dan het mediumrubber, werd het onderstuur bij Verstappen alleen maar verder uitvergroot.

Mokerslag in de titelstrijd

Hoewel Coronel in negatieve zin schrok van de snelheid van Red Bull, genoot hij wel van de keiharde strijd tussen beide kemphanen. 'Ik vind het heel gaaf om naar te kijken, want dit is wel wat je wil zien: twee jongens die voor de titel gaan en ze zijn er allebei op gebrand. Max is alleen feller. Het is een vechtersbaas. Hij geeft nooit op', zegt Coronel met twinkelende ogen. Dankzij die vechtersmentaliteit liep Verstappen dit weekend uit op Norris, die nu in vijf weekenden tijd nog 57 punten goed moet maken.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Coronel met opvallende conclusie: 'Verstappen zakte door het ijs'
Pérez wordt achtervolgd door Franco Colapinto en Lance Stroll.

Waar Verstappen goede zaken deed, gold dat niet voor Red Bull als team. Pérez eindigde nog achter de vanuit de pitstraat gestarte George Russell, en Ferrari liep dan ook hard in. 'Dat is het probleem. Een constructeurstitel win je alleen met twee rijders die constant scoren, met uitzondering van Max vorig jaar. Hier gaat het fout bij Red Bull', weet de analist. Coronel verwacht vooral nog spanning bij de constructeurs, en verwacht dat het in het rijderskampioenschap nu ver gedaan is. 'Max is alleen gefocust op het kampioenschap. Het is klaar. De hoop is hier echt verdwenen bij Norris. Het is klaar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws