Mol omschrijft de titelsituatie: 'Verstappen zal het nooit hardop toegeven' Opinie
Opinie

Mol omschrijft de titelsituatie: 'Verstappen zal het nooit hardop toegeven'

Mol omschrijft de titelsituatie: 'Verstappen zal het nooit hardop toegeven'

Met 52 punten voorsprong reisde Max Verstappen af naar de Verenigde Staten, met zes weekenden te gaan. Eén van die raceweekenden is inmiddels afgevinkt, en Norris heeft nu één weekend minder de tijd om vijf punten extra goed te maken op zijn titelconcurrent. Olav Mol vermoedt dan ook dat Verstappen regelmatig met het rekenapparaat op schoot in de RB20 zit, terwijl hij samen met collega Jack Plooij ook speculeert over één van de laatste vrije zitjes voor 2025.

Mol geeft bij de nabeschouwing van Ziggo Sport meteen aan dat hij zijn vraagtekens plaatst bij het optreden van de wedstrijdleiding. Tijdens de Grand Prix werden er behoorlijk wat tijdstraffen uitgedeeld vanwege het inhalen buiten het circuit, of juist omdat anderen naast de baan gedrukt werden. 'Sorry dat ik het zeg, maar ik weet niet wat de wedstrijdleiding aan het doen was. Ik heb te veel dingen gezien waarvan ik dacht: dat klopt niet helemaal', zegt de commentator, die onder meer de straf van George Russell onterecht vond.

Titelstrijd

Voor de laatste podiumplek werd ook hard gestreden, met verschillende momenten tussen Verstappen en Lando Norris die voor verschillende meningen zorgden bij de teambazen van de titelkandidaten. Uiteindelijk trok Verstappen ditmaal aan het langste eind. Daardoor komt de Nederlander in het kampioenschap in een wat betere situatie terecht. 'Max zal het nooit hardop toegeven, maar het wordt natuurlijk steeds meer een rekensom.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen red bull racing austin pistop 2024
Verstappen deed goede zaken in de VS.

'Als hij dit boven de 52 punten weet te houden, kun je al twee wedstrijden voor het einde aftikken', aldus de commentator. Dat klopt overigens niet helemaal, omdat er in Qatar ook nog een sprintrace is. 'Dan komt het punt (waarop je kampioen wordt, red.) ook dichterbij. Dan ga je toch zitten rekenen. Je zag hier dan ook dat hij dacht: laat die Ferrari's maar lekker hun gang gaan. Norris zit in mijn achteruitkijkspiegel? Dat is prima! Verder gelooft hij het wel.' Voor het weekend had Verstappen ruim acht punten marge op Norris per weekend. Nu is dat opgelopen tot meer dan elf punten per weekend.

Verstappen maakt het verschil

Collega Jack Plooij merkt op dat de titelstrijd interessanter wordt, doordat Norris en Verstappen niet als enigen meedoen voor de dagsuccessen. 'Voor het kampioenschap van Max is het wel goed dat Ferrari die punten lekker wegpakt bij Norris', vindt Plooij. Verstappen liep vanwege de race drie punten uit op Norris, terwijl dat er zelfs zeven hadden kunnen zijn, als Ferrari niet mee had gedaan. 'Max wilde alleen het verschil met Norris weten.'

Hoewel Norris uiteindelijk duidelijk over de snellere auto beschikte, profiteerde de Engelsman niet van de balansproblemen bij Verstappen. 'Het verschil tussen Lando en Max is het racegogme. Je hebt het of je hebt het niet, en Max heeft het gewoon. Max had zeker die positie teruggegeven als de rollen omgedraaid waren. Max had dan veel sneller geschakeld', vermoedt de pitreporter van Ziggo.

Colapinto

Officieel zijn er nog twee stoeltjes te verdelen: eentje bij Visa Cash App RB en eentje bij Sauber, dat in 2026 overgaat in Audi. Daarnaast is Sergio Pérez nog niet helemaal zeker van zijn toekomst bij het team. Waar Red Bull de vacatures waarschijnlijk intern gaat invullen, vindt Jack Plooij dat Audi jong talent een kans moet bieden. 'Ze kloppen aan de deur. Ik ben bang dat hij bij Audi wil instappen, maar Audi niet met hem wil samenwerken, maar hij laat zich wel zien.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

red bull racing sergio perez williams franco colapinto gp azerbeidzjan zaterdag 2024
Beide Latijns-Amerikaanse coureurs zijn nog niet zeker van hun plekje voor 2025.

Mol hoopt dat het niet zover komt dat Audi voor het oudste coureursduo van de hele grid kiest. 'Als Audi Valtteri Bottas neemt, en Colapinto laat varen, neem ik ze totaal niet meer serieus. Je hebt al een oude Duits-sprekende coureur binnengehaald met Nico Hülkenberg', zo wijst hij erop dat Bottas daar weinig aan kan toevoegen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws