Mol wijst op vergeten element in duel Verstappen-Norris: 'Dat mist Norris hier' Opinie
Opinie

Mol wijst op vergeten element in duel Verstappen-Norris: 'Dat mist Norris hier'

Mol wijst op vergeten element in duel Verstappen-Norris: 'Dat mist Norris hier'

Olav Mol heeft flink zitten genieten van de Grand Prix van de Verenigde Staten. Hoewel de winnaar van de race al snel duidelijk was, was het eigenlijk nooit saai, met een spannend duel tussen de titelfavorieten als toetje. Mol analyseerde de beelden, en denkt dat Lando Norris voor de verkeerde aanpak gekozen heeft.

Net als de meeste coureurs hebben ook de analisten en fans kunnen genieten van een heerlijk weekendje racen op het Circuit of the Americas, waar de coureurs verschillende lijnen kunnen rijden, en elkaar dus ook goed kunnen aanvallen. 'Dit was een autorace in optima forma. Er werd zo hard geknokt', zegt Mol in de nabeschouwing van Ziggo Sport.

De commentator geeft aan dat hij meeleeft met de fans van het Italiaanse merk, omdat het sterkste seizoensoptreden van het team nauwelijks in beeld gebracht werd. Mol kan er overigens wel om lachen dat juist Ferrari domineerde. 'Ferrari was het enige topteam, dat geen upgrades meenam. Ze hebben helemaal niks meegenomen!' Hoewel Leclerc in theorie nog kans maakt op de titel, met 79 punten achterstand, denkt Mol dat het zover niet zal komen in 2024. 'Leclerc gaat niet alles winnen. Je kunt het van tevoren niet voorspellen', zegt de Nederlander, die erop doelt dat het elk weekend een verrassing is wie gaat winnen.

Duel Verstappen-Norris

De meeste televisietijd ging uit naar titelkandidaten Max Verstappen en Lando Norris. Uiteindelijk kwam Norris als eerste van de beide kemphanen over de streep, maar vanwege een tijdstraf voor Norris was het de Red Bull Racing-coureur, die uiteindelijk voor de 110e keer het podium mocht betreden. Norris werd teruggezet na een dubieuze inhaalactie, waarbij beide coureurs buiten het circuit terechtkwamen. 'Max zat er eerst voor! Gaining an advantage betekent dat je beter uit die situatie komt dan hoe je erin ging, en Max zat er eerst voor.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

start max verstappen lando norris charles leclerc vs usa 2024 12
Verstappen in duel met Lando Norris.

Norris gokte er, samen met McLaren op, dat hij geen straf zou krijgen. Het alternatief was om de plek terug te geven en Verstappen opnieuw in te halen. Mol wijst echter op een element dat in de analyses verder achterwege is gebleven. 'Wat Norris hier volgens mij mist, is dat als hij die plek teruggeeft, dat de wedstrijdleiding dan alsnog had kunnen kijken of dit forcing another driver off the track was', aldus Mol, die eerder in de race zag hoe de wedstrijdleiding inderdaad zo oordeelde.

Russell verschalkt Pérez

'Zo naaiden ze George Russell een straf aan met Valtteri Bottas', gebruikt Mol als voorbeeld. 'Hij kreeg daar gewoon vijf seconden straf voor. Ik vond die straf echt heel flauw hoor', zegt de commentator. Ondanks de start vanuit de pitstraat, en ondanks de tijdstraf, eindigde Russell alsnog voor Sergio Pérez. 'Hij reed eerst een stint op de harde banden van veertig ronden, en kon daarna lekker op mediums rijden.'

Die strategie pakte voor de Brit heel erg goed uit. 'Doordat hij achteraan startte, had hij weinig te verliezen. Als hij als zesde gestart was, had hij niet voor de harde banden gekozen. Die Singapore-specificatie heeft hem geen windeieren gelegd', weet Mol. Russell vernielde in de kwalificatie zijn nieuwe onderdelen, waarna hij oude onderdelen kreeg van Mercedes. Daardoor was hij genoodzaakt om vanuit de pitstraat aan de race te beginnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws