Hezemans sluit zich aan bij Sky Sports-analist: 'Max heeft wél een straf gekregen' Opinie
Opinie

Hezemans sluit zich aan bij Sky Sports-analist: 'Max heeft wél een straf gekregen'

Hezemans sluit zich aan bij Sky Sports-analist: 'Max heeft wél een straf gekregen'

Hoewel de kopstukken van McLaren zich na afloop boos maakten over het feit dat Lando Norris wél en Max Verstappen géén straf kreeg, waren de meeste commentatoren het erover eens dat de wedstrijdleiding tot een correct oordeel was gekomen. Voormalig Formule 1-coureur Anthony Davidson nam de beelden als analist van Sky Sports F1 onder de loep, en Viaplay-analist Mike Hezemans sprak daarnaast ook nog met Davidson. Hezemans kwam op basis daarvan ook met een nieuwe visie.

Oud-coureur Anthony Davidson trok op basis van de beelden de conclusie dat Norris de schuldige was in het incident. De Brit vindt zelfs dat de stewards op dat gebied helemaal niet inconsistent hebben gehandeld. 'Norris lag er niet voor bij de apex van de bocht', wijst Davidson aan. 'Het is duidelijk te zien dat hij er niet voor ligt. Wanneer hij de bocht instuurt, ligt hij er aanvankelijk wel voor, maar op het cruciale moment niet meer.'

Davidson benadrukt ook dat het van Norris vrij brutaal is om voor de buitenkant te kiezen en van iemand als Verstappen te verwachten dat hij ruimte geeft. 'Het kan gebeuren, maar dat gaat niet gebeuren met iemand als Max Verstappen, toch? Hij doet precies wat ik van hem zou verwachten als ik in de positie van Norris zat. Je kan beargumenteren dat je ervoor zat, maar dat was niet zo. Dan krijg je nog de argumenten: maar, beide auto's reden buiten de witte lijnen! Dat klopt, maar Norris was buiten de baan aan het inhalen, en Verstappen zou dan gewoon een waarschuwing krijgen for leaving the track and gaining an advantage. Daarin waren de stewards gewoon consistent.'

Hezemans reageert

Oud-coureur Mike Hezemans was van de partij namens Viaplay, maar sprak ook nog met zijn Britse collega. Eerst vond Hezemans de actie nog twijfelachtig, maar Davidson overtuigde hem al snel. 'Davidson had wel gelijk. Hij zei: Max heeft hem niet van de baan gedrukt. Als je goed kijkt, heeft Norris hem ook buiten de baan ingehaald. Max heeft óók een straf gekregen, alleen was dat een straf voor het overschrijden van de track limits. Verstappen overschreed de baanlimieten echter maar twee keer, en kreeg daardoor geen tijdstraf vanwege zijn vergrijp, maar Hezemans spreekt dus tegen dat Verstappen straffeloos buiten de witte lijnen kleurde, en geeft aan dat er reglementair gezien dus wel actie is ondernomen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

lando norris max verstappen duel start vs usa cota 2024 14
Verstappen maakte het leven van Norris zuur.

Hezemans snapt dan ook weinig van de aanpak van McLaren. 'Anthony Davidson heeft gelijk, dus McLaren heeft echt een fout gemaakt. Ze hadden die plek gewoon terug moeten geven, en het opnieuw moeten proberen. Max had gewoon zes ronden oudere banden. Misschien moeten ze Davidson inhuren bij McLaren, dat is makkelijker', lacht de analist.

Verstappen krijgt complimenten

Verstappen eindigde dus als derde, en dat leidt tot enig ongeloof bij Hezemans. 'Max laadt die batterij op, en gebruikt dat precies op het juiste moment. Dat is zó mooi. Hij had al geen acceleratie, maar daardoor kon hij toch weer voldoende uitlopen. Het is gewoon ongelofelijk. Hij wordt nog niet eens bijna zenuwachtig. Hij verbruikt nul kracht en blijft denken met een auto die totaal geen kans heeft', zo bewierookt Hezemans de wereldkampioen, met wie hij een zeer goede band heeft.

Voor de race voorspelde Hezemans nog een vrij eenvoudige overwinning voor Verstappen. 'Ik dacht dat dit een walk in the park zou worden. Je zag ook aan het interview: hij was wel pissed. Ik was wel in shock hoe langzaam hij was, vooral op die harde banden', aldus de in Miami woonachtige analist, die wel slecht nieuws voor Red Bull heeft. 'Red Bull gaat gewoon derde eindigen. Dan vind ik dat je Pérez niet kan houden, want daar ligt het wel aan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws