F1TV-analist steekt loftrompet: 'Verstappen zet geen stap verkeerd' Opinie
Opinie

F1TV-analist steekt loftrompet: 'Verstappen zet geen stap verkeerd'

F1TV-analist steekt loftrompet: 'Verstappen zet geen stap verkeerd'

Max Verstappen heeft vermoedelijk al zo'n half jaar niet meer de beste auto, maar de Nederlander heeft wel nog een ruime voorsprong in het kampioenschap. In Austin deelde hij nog een dreun aan concurrent Lando Norris uit, door zijn voorsprong voor het eerst sinds de Grand Prix van België uit te breiden. Analist Lawrence Barretto is onder de indruk van de Nederlander, maar hij vreest wel voor teamgenoot Sergio Pérez.

Het weekend in Mexico is voor Pérez altijd enorm belangrijk. De 34-jarige wordt massaal aangemoedigd, en in 2021 en 2022 betaalde hij zijn fans terug met een podiumplek. Afgelopen seizoen ging het echter bij de start al verkeerd. Na ongeveer een kilometer was hij uitgeschakeld vanwege een crash. Dit jaar reist hij wederom met een vormdip af naar zijn thuisland, en kan hij een goed resultaat hard gebruiken. 'Als hij hier een goed resultaat kan pakken, zal dat hem vertrouwen geven dat hij zijn stoeltje kan redden', zegt Barretto in de Weekend Warm-Up van F1TV.

Lawson loert op zijn kans

Pérez kreeg aan het begin van het seizoen al een contractverlenging, maar in dat contract staan clausules, waardoor Pérez nog niet zeker is van zijn plekje voor 2025. 'Ik sprak hem eerder, en hij deed stevige uitspraken. Hij zei dat hij een contract voor komend seizoen heeft, en dat hij in de auto zal zitten. We weten dat Red Bull heel anders werkt, maar die aanpak laat zien dat hij een muur opbouwt om zich op het weekend te kunnen focussen. Als Liam Lawson echter dit soort prestaties blijft leveren, wordt het wel erg lastig voor hem', vreest Barretto. Lawson keerde in Austin terug met een ijzersterke inhaalrace.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

lawson zondag austin 1 vcarb 45454545
Kan Lawson weer zo sterk presteren als in de VS?

Titelstrijd ver voorbij?

Barretto besteedde ook aandacht aan het titelduel tussen Verstappen en Norris. De Brit komt in een steeds lastigere situatie te zitten. 'Het kampioenschap is nog niet beslist, maar hij gaat wel steeds meer richting een comfortabele voorsprong', zegt de analist over Verstappen. 'Lando Norris moet nu meer dan elf punten per weekend terugpakken op Verstappen om hem nog in te kunnen halen in de laatste vijf weekenden. Ja, er zijn een paar sprintraces, die extra kansen bieden, maar wat we in Austin zagen, laat zien dat alles goed moet vallen voor Lando om nog kampioen te worden. Het lijkt er niet op dat hij dat momentum nu heeft.'

Dat Norris dat momentum niet heeft, wijt Barretto vooral aan de klasse van zijn tegenstander. 'Aan de andere kant heb je Max, die echt geen stap verkeerd lijkt te kunnen zetten. Hij maakt zó weinig fouten, als hij überhaupt al fouten maakt. Als je een coureur hebt, die op zo'n hoog niveau presteert, is dat heel indrukwekkend. Het is geweldig om te zien, en Lando kan er niks tegen uitrichten, hoe hard hij ook probeert.' In de afgelopen veertien weekenden - met de Grand Prix van Miami als eerste race, waar Norris met upgrades won - heeft Verstappen zelfs meer punten gepakt dan zijn rivaal.

Voorspelling voor Mexico

'Ik kijk er wel naar uit of Norris het gevecht met Max weer kan aangaan. Ik heb het idee dat hij dit weekend relaxed overkomt', zegt Barretto, waarbij het er enigszins op lijkt dat het Norris goed doet dat er minder gesproken wordt over de titelstrijd. 'Ik vraag me ook af of Ferrari dezelfde vorm kan laten zien als in Austin. Ik denk dat het weer een dubbelzege voor Ferrari wordt, met Lando als derde. Ik denk dat hij wel wat gaat goedmaken op Max, maar niet zoveel als hij zou willen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws