Analisten plaatsen vraagtekens bij Pérez: 'Hij is niet eerlijk' Opinie
Opinie

Analisten plaatsen vraagtekens bij Pérez: 'Hij is niet eerlijk'

Analisten plaatsen vraagtekens bij Pérez: 'Hij is niet eerlijk'

Bij Viaplay is er geschrokken gereageerd op de slechte prestatie van Red Bull Racing in de kwalificatie in Italië. Met een zevende en achtste plek is er een duidelijke vierde plek weggelegd voor de constructeurskampioen, die enkele maanden geleden nog domineerde in de koningsklasse van de autosport.

Vorig jaar won Verstappen nog zijn tiende race op rij in Monza. Na een lastig weekend in Zandvoort leek een overwinning een behoorlijke uitdaging te zijn, maar op donderdag verscheen Sergio Pérez zeer optimistisch in de persconferentie, en gaf hij aan dat Red Bull in Nederland had uitgevogeld wat er verkeerd was gegaan, en hoe ze het moesten oplossen.

Twee dagen later blijkt daar weinig van terecht te komen, en Ernest Knoors kaart aan dat Red Bull niet alleen last heeft van een slechte balans. 'Er zijn ook al andere problemen geweest. In Monaco ging de auto niet over de kerbstones', geeft de Nederlander aan. 'In Zandvoort voelde de auto dood aan, en kreeg hij de banden niet in het window. Er zijn best wel wat dingen, die ze moeten oplossen. Het is niet één ding. Als je dan Pérez in de persconferentie hoort... Hij zegt: we hebben het lek boven, we weten waar het aan ligt, we gaan goede stappen zetten. Nee, ze zijn nog steeds zoekende.'

Pérez onbetrouwbaar in interviews

Collega Tom Coronel merkt dan ook op dat Pérez niet al te betrouwbaar is met zijn uitspraken. 'Pérez praat naar het team toe. Hij is niet eerlijk', luidt de conclusie van Coronel. 'Hij is niet open over wat het probleem is.' Coronel ziet dan ook een groot contrast tussen beide coureurs van Red Bull Racing, aangezien Verstappen van zijn hart doorgaans geen moordkuil maakt. 'Bij Max zit er geen grijs gebied in, dat weten we ook. Hij gaat de andere kant op, maar dat is wel de realiteit. Als je ook onderstuur en overstuur hebt, krijg je ook een probleem met de banden en wordt het dus nog erger.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws