Mansell ziet dat Ferrari grote kans laat liggen: 'Dat is kortzichtig van ze' Opinie
Opinie

Mansell ziet dat Ferrari grote kans laat liggen: 'Dat is kortzichtig van ze'

Mansell ziet dat Ferrari grote kans laat liggen: 'Dat is kortzichtig van ze'

Toen Adrian Newey Red Bull verliet begin dit seizoen, deden er een hoop geruchten de ronde. Een terugkeer naar Williams kwam veelal voorbij, maar ook een samenwerking met het legendarische Ferrari passeerde regelmatig de revue. De 65-jarige Brit wordt gezien als een van de meest waardevolle personen in de Formule 1-paddock en koos uiteindelijk voor het team van Aston Martin. Volgens voormalig wereldkampioen Nigel Mansell is dit een grote fout van Ferrari en laten ze hiermee een grote kans liggen.

Newey tekende een lucratieve deal bij het team van Aston Martin. De topontwerper krijgt namelijk ook een gedeelte van de aandelen van het team. Toch werd Ferrari eerder als de favoriet gezien om de ontwerper te strikken, maar het team uit Maranello had geen zin in een financieel gevecht om Newey. Volgens Mansell is dit 'kortzichtig' van Ferrari.

Ferrari moet niet zeuren 

'Toen ik hoorde dat Ferrari aan het zeuren was om een bepaald bedrag dat Adrian wilde, dacht ik: dat is kortzichtig van ze', vertelt Mansell tegenover Crash.net. 'Ferrari, ik hou van ze, oprecht, maar ze hebben hier een kans laten liggen. Degene die Adrian Newey krijgt, is verzekerd van een paar geweldige jaren. Ik denk dat Aston Martin echt iets geweldigs heeft gedaan door hem te strikken.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Mansell ziet dat Ferrari grote kans laat liggen: 'Dat is kortzichtig van ze'
Adrian Newey in zijn tijd bij Red Bull.

Newey mag niet per direct aan de slag bij het team uit Silverstone. Wanneer Newey wel mag beginnen, zal Mansell met enthousiasme afwachten wat dit teweegbrengt. 'Ik kijk ernaar uit om te zien hoe snel de stap zich uitbetaalt', zegt Mansell. Volgens de voormalig wereldkampioen was Newey niet meer helemaal gelukkig en had hij behoefte aan een nieuwe uitdaging. 'Ik denk dat mensen misschien niet door hebben dat Adrian niet helemaal gelukkig was bij Red Bull', stelt Mansell. 'Nu hij bij Aston Martin is, zal Adrian weer wat meer energie krijgen en ook wat meer sturing.'

Mansell benadrukt dat het van essentieel belang is dat Newey zich op zijn gemak voelt. Mansell en Newey werkten in de jaren '90 samen bij het team van Williams. In 1992 won Mansell het kampioenschap in een auto die ontworpen was door Newey. Mansell weet wat de ingenieur nodig heeft en denkt dat hij dit gaat vinden bij Aston Martin. 'Dat is echt angstaanjagend voor iedereen, onthoud die woorden, want hij kan zulk geweldig werk leveren. Als hij zich op zijn gemak voelt, wat hij gaat doen bij Aston Martin, kan hij echt iets speciaals gaan doen', concludeert Mansell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws