Hill stomverbaasd door gelaten Verstappen: 'Wat betekent het als dit klopt?' Opinie
Opinie

Hill stomverbaasd door gelaten Verstappen: 'Wat betekent het als dit klopt?'

Hill stomverbaasd door gelaten Verstappen: 'Wat betekent het als dit klopt?'

Jacques Villeneuve was afgelopen weekend als analist van Sky Sports F1 aanwezig in Bakoe, en schuift zijn mening over het algemeen niet onder stoelen of banken. Zo verbaasde Villeneuve zich ook erover dat Max Verstappen de laatste tijd somber overkomt, en niet meer zo hard vecht als in het verleden. Damon Hill kan niet anders dan zich daarbij aansluiten, en probeert uit te vogelen waar dit vandaan komt.

Villeneuve en Hill vormden in 1996 nog een koppel bij Williams. De Canadees stuntte door in zijn debuutrace poleposition te pakken. Hill werd uiteindelijk kampioen, en vertrok naar Williams, waarna Villeneuve in 1997 in de laatste Newey-Williams ook wereldkampioen werd. 'Ik ben het niet altijd met Jacques (Villeneuve, red.) eens, maar vaak kan ik niet anders. Hij heeft uitgesproken meningen, en soms klinkt dat eerst vrij extreem. Als je er dan nog eens naar luistert, snap je vaak wel wat hij zegt', zo geeft Hill bij de Sky Sports F1 Podcast een handleiding voor het interpreteren van de uitspraken van zijn oude teamgenoot.

Verstappen komt gelaten over

Hill dacht dus nog even na over de uitspraken van zijn collega en concludeert: 'Ik ben het met hem eens. Het is bijna zo dat Max zich erbij neerlegt. Wat betekent dit als dat klopt?' zegt de voormalige wereldkampioen, die vandaag zijn 64e verjaardag viert. 'Ik had verwacht dat hij veel meer verontwaardigd zou reageren, omdat hij niet competitief is. Hij is normaal heel uitgesproken met zijn opmerkingen, en heel veeleisend. Normaal zegt hij dat hij het niet accepteert als iets niet goed is.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Hill stomverbaasd door gelaten Verstappen: 'Wat betekent het als dit klopt?'
Damon Hill met Max Verstappen in België, waar Verstappen de snelste kwalificatietijd neerzette.

In Hongarije sprak Verstappen zich nog wel behoorlijk uit, maar sindsdien heeft hij zich ingehouden via de boordradio's en in de pers. 'Hij heeft wel wat dingen gezegd, maar misschien ziet hij dat de problemen in het team zo groot zijn, dat het geen zin heeft om op de boordradio te roepen dat hij niet blij is', vermoedt de analist van Sky Sports F1.

Toekomst al bekend?

Hill denkt dat de gelatenheid omtrent de toekomst van Red Bull wellicht veelzeggend is. 'Er wordt veel over gesproken dat hij in gesprek is met andere teams.' Verstappen werd dit seizoen veelvuldig met Mercedes in verband gebracht, en nu lijkt ook Aston Martin een serieuze optie te zijn voor 2026. 'Hij moet ook aan de toekomst denken. Waar ligt zijn toekomst, als Red Bull niet competitief is? Misschien weet hij al waar hij in de toekomst rijdt. Misschien heeft hij geen woede-uitbarsting nodig, omdat hij al weet dat het gaat veranderen', speculeert Hill.

Verstappen heeft nog 59 punten voorsprong in het kampioenschap, maar zit nog lang niet in een comfortabele positie. 'Ik ben het wel met Jacques eens dat we normaal veel meer zouden verwachten dat Max zijn ongenoegen uit, zeker als je het kampioenschap leidt.' Er zijn nog zeven Grands Prix en drie sprintraces te gaan in 2024.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws