Schmidt stipt verschil Verstappen en Pérez aan: 'Daarin is hij te ver gegaan' Opinie
Opinie

Schmidt stipt verschil Verstappen en Pérez aan: 'Daarin is hij te ver gegaan'

Schmidt stipt verschil Verstappen en Pérez aan: 'Daarin is hij te ver gegaan'

Michael Schmidt bevestigt dat Red Bull Racing en Max Verstappen te ver zijn gegaan met afstelling van de RB20. Sergio Pérez was dit weekend, voor de crash in de eindfase van de race, beter onderweg dan zijn teamgenoot. De man uit Guadalajara voelt zich sowieso beter op het Baku City Circuit dan Verstappen, maar hij had simpelweg ook een betere auto.

Red Bull is de leiding in het constructeurskampioenschap kwijt. De Oostenrijkse renstal ging het raceweekend in Bakoe in met een voorsprong van acht punten, maar nu leidt McLaren het klassement met een voorsprong van twintig punten. Dat Red Bull de leiding zou verliezen, zat er al een tijdje aan te komen. Desondanks leek de Grand Prix van Azerbeidzjan een goede te kunnen worden voor het team, maar uiteindelijk scoorde alleen Verstappen punten.

Na een positieve vrijdag ging het voor Verstappen mis op de zaterdag. Pérez was de gehele dag sneller dan Verstappen en ook tijdens de race ging het goed voor de Mexicaan. De auto van Red Bull is beter geworden, maar er zijn nog altijd voldoende vraagtekens. 'Singapore gaat gewoon een probleem zijn voor Red Bull met de huidige balansproblemen. Je kan wel zien dat de auto duidelijk verbeterd is. Het is alleen de vraag of Red Bull juist een stabiele auto wil of een auto die heel snel instuurt. Dat zal van circuit tot circuit verschillen', zegt Schmidt op het YouTube-kanaal van Auto, Motor und Sport.

Verstappen ging te ver

Verstappen stak de hand in eigen boezem na afloop van het weekend. Het verschil met teamgenoot Pérez kwam door een verandering in de afstelling. 'Beide coureurs hebben de afstelling voor de kwalificatie aangepast. Ze wilden met iets minder downforce rijden, want anders waren ze nergens op het rechte stuk. We zagen dat Pérez op zijn auto een Gurney flap had die Verstappen niet had. Dat zorgde al voor een verschil van drie kilometer per uur.'

'Verstappen merkte dat de auto alleen maar beter werd en wilde voor de kwalificatie de laatste stap zetten, maar daarin is hij te ver gegaan', vervolgt Schimdt. Verstappen begon nog positief aan het weekend met een eerste tijd in de eerste vrije training. Desondanks voelde de Red Bull-coureur tijdens de kwalificatie dat het mis was. 'Je kan dan alleen nog wat kleine aanpassingen doen, wat betekende dat Verstappen de rest van het weekend met verkeerde afstelling moest rijden.'

De 'perfecte race' van Norris

Verstappen had in de kampioensstand gehoopt op wat beter nieuws. Norris begon de race vanaf de vijftiende plek, maar wist zijn rivaal te verschalken. Dit was ook een verrassing voor McLaren en Norris zelf. 'Dit was echt een oorveeg voor Verstappen. Ik sprak na afloop van de race nog even met Norris en hij zei dat de strategen hadden verwacht dat hij ergens rond P8 zou finishen. De top zeven was met geen mogelijkheid een optie, maar met een uiteindelijke vierde plek was het wel een perfecte race voor Norris', aldus Schmidt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws