Steiner kritisch over werkwijze Ben Sulayem: 'Zo had ik dat gedaan' Opinie
Opinie

Steiner kritisch over werkwijze Ben Sulayem: 'Zo had ik dat gedaan'

Steiner kritisch over werkwijze Ben Sulayem: 'Zo had ik dat gedaan'

Günther Steiner is duidelijk geen fan van de werkwijze van FIA-president Mohammed ben Sulayem. De Zuid-Tiroler ziet in de president iemand die te dicht bij de sport staat. Recentelijk kwam de Emirati veel in opspraak door zijn uitspraken over grof taalgebruik en de taakstraf aan het adres van Max Verstappen. Volgens Steiner is Ben Sulayem een hele aardige man, maar kan hij zijn rol als president duidelijk anders invullen.

De voormalig teambaas van Haas kent de president uit het verleden; beide heren waren namelijk betrokken bij rallykampioenschappen. Toch ziet Steiner dat de FIA-baas het soms moeilijk heeft. 'Als persoon vind ik Mohammed een leuke vent, altijd al gevonden. Hij heeft een goed karakter, maar als president vind ik dat hij zich soms te veel bemoeit met de sport. Daar doet hij zichzelf echt geen voordeel mee', stelt Steiner in de Sky Sports-podcast. 'Je moet mensen hebben die de organisatie runnen, want president zijn van zo'n grote federatie is een flinke klus. Als je betrokken raakt bij het van dag tot dag runnen van zo'n organisatie, dan denk ik dat daar niet veel tijd voor is.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Steiner kritisch over werkwijze Ben Sulayem: 'Zo had ik dat gedaan'
Ben Sulayem met Max Verstappen.

Het is volgens Steiner dan ook van groot belang om de juiste mensen om je heen te hebben. 'Naar mijn mening moet hij gewoon goede mensen om zich heen hebben die het werk uitvoeren. Hij probeert er juist altijd betrokken bij te raken en daar krijgt hij soms kritiek over. In die positie moet je daaraan wennen en kan je niet roepen hoe goed je bent. Als je een publiek figuur bent, krijg je soms lof en soms kritiek. Dat is hoe het gaat. Je kan niet iedereen zijn vriend zijn, dat gaat gewoon niet gebeuren', legt Steiner uit.

Compleet onnodig

In Singapore had Ben Sulayem een akkefietje met Max Verstappen over grof taalgebruik. Volgens Steiner zijn dit soort discussies compleet onnodig. 'We hebben gedoe over dingen waar helemaal geen gedoe over moet zijn. Max maakte een opmerking over zijn auto. Dat was gewoon prima. Coureurs gaan je echt niet uitdagen als je president bent, totdat je boetes gaat geven en dat soort dingen. Dan gaan ze je wel uitdagen. Wat moet je dan doen als je 350 kilometer per uur rijdt? Dan denk je echt niet na over wat je zegt. Dat is gewoon emotie.'

Steiner vraagt zich af wat er gebeurt als Verstappen niet komt opdagen bij zijn taakstraf. De drievoudig wereldkampioen werd echter aangespoord door Lewis Hamilton om dat niet te doen, ook hij vond het belachelijk dat Verstappen een straf kreeg. 'Ik denk dat Max gezegd heeft dat hij het niet gaat doen, dus wat is dan de volgende stap? Gaat hij de gevangenis in?' geeft Steiner aan. Wat Verstappen moet doen voor zijn taakstraf is nog niet bekend, maar vermoedelijk zal hij daar tijdens de mediadag in Austin wel naar worden gevraagd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws