Chandhok onthult: 'Red Bull en Mercedes probeerden ons van mening te doen veranderen' Opinie
Opinie

Chandhok onthult: 'Red Bull en Mercedes probeerden ons van mening te doen veranderen'

Chandhok onthult: 'Red Bull en Mercedes probeerden ons van mening te doen veranderen'

Karun Chandhok is al enige jaren een vast gezicht bij Sky Sports en in die hoedanigheid heeft de Indiër al flink wat races becommentarieerd en geanalyseerd. Maar nog nooit vond de voormalig Formule 1-coureur het zo moeilijk om zijn werk te doen als tijdens de veelbesproken Grand Prix van Abu Dhabi in 2021, waar Max Verstappen in de absolute slotfase Lewis Hamilton aftroefde in de strijd om het wereldkampioenschap.

In zijn carrière als journalist heeft Chandhok al de nodige incidenten tussen verscheidene coureurs en andere momenten tijdens de races geanalyseerd, maar hoewel het zijn werk is, stelt de Indiër in een Reddit AMA van Sky Sports dat het niet altijd makkelijk is om de kijker van een heldere analyse te voorzien. Desgevraagd laat Chandhok weten dat hij daar in 2021 soms wel moeite mee had, zo ook tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi.

Mensen nog steeds boos

Tijdens deze race eiste de toenmalige wedstrijdleider Michael Masi de hoofdrol op door enkel de achterblijvers tussen Hamilton en Verstappen het sein te geven dat ze zich van een ronde achterstand mochten ontdoen. Vervolgens besloot de Australiër de wedstrijd in de laatste ronde weer te laten hervatten, terwijl dit officieel enkel mogelijk is als alle achterblijvers langs de safety car zijn gegaan. En dat was in deze situatie niet het geval.

De beslissing van Masi zorgde voor veel commotie in de paddock, maar er waren dat seizoen volgens de oud-coureur nog wel meer controversiële races. 'Het was zo'n achtbaan', vat Chandhok het 2021-seizoen samen. 'Je had het ongeluk op Silverstone', doelt de Indiër op de actie van Hamilton in Copse Corner, waardoor Verstappen hard in de bandenstapels belandde en voor een check naar het ziekenhuis werd gestuurd. 'En dan is er natuurlijk de Grand Prix van Abu Dhabi dat jaar, misschien wel de meest controversiële race die we in de recente F1-geschiedenis hebben gehad. Het was zo'n moeilijke race om te analyseren', weet Chandhok nog goed.

'En vandaag de dag zijn mensen nog steeds boos en worden ze emotioneel als we het over die race hebben', ziet Chandhok hoe de gevolgen van de beslissing van Masi nog altijd gevoeld worden. Zo wordt Hamilton bijvoorbeeld door fans en verschillende organisaties vaak als achtvoudig wereldkampioen geïntroduceerd. 'Dus ja, het was duidelijk een weekend en een seizoen waarin er zo veel druk was vanuit de paddock en je had mensen uit het Red Bull- en het Mercedes-kamp die op je inpraatten en probeerden je van mening te doen veranderen', aldus Chandhok.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws