Oud-teambaas ziet het nog wel gebeuren: 'Is een lange liefdesaffaire tussen Verstappen en Mercedes' Opinie
Opinie

Oud-teambaas ziet het nog wel gebeuren: 'Is een lange liefdesaffaire tussen Verstappen en Mercedes'

Oud-teambaas ziet het nog wel gebeuren: 'Is een lange liefdesaffaire tussen Verstappen en Mercedes'

Oud-Haas-teambaas Guenther Steiner hoopt dat Max Verstappen bij Red Bull Racing blijft, omdat de Nederlander het team zo'n beetje belichaamt. Mocht Verstappen echter wel besluiten om te vertrekken, is Steiner ervan overtuigd dat hij dan overstapt naar Mercedes. Daarbij wijst de Zuid-Tiroler op de goede relatie tussen Jos Verstappen en Toto Wolff. Naar het idee van Steiner is er sprake van een lange liefdesaffaire.

Steiner heeft al eerder aangegeven dat hij het geen slecht idee zou vinden als Verstappen in de toekomst besluit om Red Bull te verruilen voor Mercedes. Aan het begin van het jaar was een overstap van de drievoudig wereldkampioen nog ondenkbaar, maar nu de RB20 niet meer dominant is en Verstappen ervoor moet knokken om het kampioenschap te winnen, denken velen dat hij zijn contract tot en met 2028 toch niet uit gaat dienen. Dat komt niet alleen door de tegenvallende prestaties van de bolide, ook door het vertrekkende personeel.

De Zuid-Tiroler denkt dat Red Bull wel een goede basis heeft om die klappen op te vangen, maar het vertrek van mensen als Adrian Newey en Jonathan Weathley voelt toch echt niet prettig. Red Bull moet er nu alles aan doen om haar sterspeler niet kwijt te raken, denken velen. 'Ik zie graag dat Max bij Red Bull blijft, want naar mijn idee is hij zo een bedreiging voor iedereen. Hij ís Red Bull', benadrukt Steiner tegenover City AM. 'Maar ik denk, als hij vertrekt, dat hij naar Mercedes gaat. Er lijkt daar een lange liefdesaffaire te zijn, en Jos kan het goed vinden met Toto', kaart Steiner aan.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

abu dhabi 2023 max verstappen jos verstappen 2
Verstappen heeft aangegeven voorlopig gewoon bij Red Bull te blijven.

'Daar zal Christian niet blij mee zijn'

De voormalig teambaas van Haas richt zich vervolgens op de relatie tussen teambaas Christian Horner en Verstappen senior, die na Oostenrijk behoorlijk bekoeld is. Volgens de 52-jarige zorgde Horner er daar voor dat hij niet mee kon doen aan de Legends Parade, waarbij Verstappen senior in de RB8 zou rijden voor een demo. Hij gaf zelfs aan dat er met de remmen geknoeid zou zijn. De geruchtenmolen gaf enkele weken later aan dat Horner en Verstappen senior weer op 'speaking terms' zouden zijn, maar na zijn kritiek op hoe Horner met het vertrekkende personeel omging, lijkt dat niet heel waarschijnlijk.

'Als teambaas heb je een hekel aan norse vaders', reageert Steiner. 'Ik weet zeker dat Christian er niet blij mee is, maar Jos heeft recht op zijn mening. Als Christian het wil, moet hij privé met hem om de tafel gaan zitten en het oplossen voordat er nog meer over naar buiten komt', is de Zuid-Tiroler van mening. 'Jos begrijpt de sport overduidelijk en zit nu in een positie waarin zijn zoon de belangrijkste man is. Dit is zijn moment om te spreken, en als Max geen kampioenschappen meer wint, heeft hij veel meer luisteraars', gaat Steiner verder, die twijfelt of Verstappen het dit jaar weer waar kan maken.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

red bull racing christian horner singapore gp zondag 2024
Horner staat niet echt meer in een goed boekje bij Verstappen senior.

Steiner zet zijn geld op Norris, maar waakt voor Piastri

Red Bull hoopt dat de auto vanaf Austin beter gaat presteren, zodat Verstappen zijn voorsprong in het kampioenschap kan behouden of nog een beetje uit kan breiden. Momenteel is het gat 52 punten. 'Ik sta er 60-40 in', zegt Steiner. 'En ik denk dat Norris de titel dit jaar kan pakken. Als hij wat hulp krijgt van Ferrari, denk ik dat hij nog wel wat zeges kan pakken.' De enige die hem dan tegen kan houden, is Oscar Piastri, denkt Steiner. 'Ik denk dat dat wel eens een Rosberg-Hamilton-situatie kan worden. Piastri is een machine. Hij is mentaal sterk en is erg jong. Als de auto net zo snel is in 2025, dan kunnen we een groot gevecht verwachten vanaf het eerste weekend', sluit Steiner af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws