Van der Garde wil Verstappen-opmerking niet te serieus nemen: 'Zei hij in the heat of the moment' Opinie
Opinie

Van der Garde wil Verstappen-opmerking niet te serieus nemen: 'Zei hij in the heat of the moment'

Van der Garde wil Verstappen-opmerking niet te serieus nemen: 'Zei hij in the heat of the moment'

Voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde denkt dat Max Verstappen in Azerbeidzjan weer goede kansen maakt om mee te dingen voor de overwinning. De Nederlander pakte zes Grands Prix op rij geen zege meer, maar Red Bull Racing lijkt in Bakoe competitiever te zijn dan in de vorige raceweekenden.

Italië was voor Verstappen wel een van de absolute dieptepunten van het seizoen. Met de nodige moeite haalde Verstappen een zesde plek binnen, waarna hij bij de media zei dat beide wereldtitels onrealistisch zijn. Daarnaast zei Verstappen dat hij niet verwacht dit jaar nog een race te gaan winnen. 'Dat zei hij in the heat of the moment. Ik denk zeker dat hij nog wel races gaat winnen', zo neemt Van der Garde de uitspraak van Verstappen met een korreltje zout.

Ferrari probeert te profiteren

Bij Viaplay-programma Shakedown denkt Van der Garde juist dat dit weekend al kansen biedt. 'Dit weekend hebben ze ook een aanpassing gedaan aan de vloer. Ze staan er dit weekend ook redelijk goed bij. In de eerste vrije training was Max nog het snelste, en in de tweede vrije training zat Sergio Pérez er goed bij. Ik denk dus wel dat ze er beter bij staan, en dat ze intern nog wat dingen kunnen oplossen, maar alle sleutelfiguren zijn wel weggegaan, dus er is wel enige paniek.'

'Max kan alleen maar met zijn vuist op tafel slaan, en waarschuwen dat ze de titel verliezen.' De andere teams ruiken hun kansen ook, nu het onrustig is geweest bij Red Bull. 'Ferrari heeft zelfs een aanbieding gedaan aan de engineer van Max Verstappen', zo verwijst Van der Garde naar Gianpiero Lambiase. De rechterhand van Verstappen bleef echter bij Red Bull, en tekende een nieuw contract bij Red Bull.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen gianpiero lambiase zandvoort 12
Lambiase blijft voorlopig met Verstappen bij Red Bull.

Leclerc versus Verstappen

Van der Garde vestigt vervolgens de aandacht op het huidige raceweekend. 'Red Bull is altijd wel goed geweest op dit circuit, en ze hebben hier de afgelopen jaren ook gewonnen. Verstappen stond er in de eerste vrije training heel goed bij. In de tweede sector stond hij er ook heel goed bij, maar verloor hij veel in sector drie. Hij verloor in die laatste sector een paar tienden.' Verstappen maakte in zijn snelle ronde een fout in de laatste echte bocht, en leverde zo tijd in op het rechte stuk.

Toch denkt Van der Garde dat een ander aan het langste eind trekt in de kwalificatie. 'Ik vind het knap van Charles Leclerc dat hij uiteindelijk de snelste was, nadat hij in de eerste vrije training crashte. Hij was meteen weer snel. Hij heeft na de overwinning in Italië heel veel vertrouwen, en is hier altijd supersnel geweest. Ik ga voor Leclerc op poleposition. In de race ga ik toch voor Max', zo zet Van der Garde in op een bekend patroon uit 2022 en 2023.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws