Coronel kan mening Newey over Verstappen en de pers waarderen: 'Ik vind het heel eerlijk' Opinie
Opinie

Coronel kan mening Newey over Verstappen en de pers waarderen: 'Ik vind het heel eerlijk'

Coronel kan mening Newey over Verstappen en de pers waarderen: 'Ik vind het heel eerlijk'

Sinds de voorstelling van Adrian Newey bij Aston Martin wordt er vooral over nagedacht wat dat kan betekenen op de lange termijn. De overstap van Newey heeft zelfs nu al wel wat in beweging gebracht. Newey had bijvoorbeeld ook wat over Verstappen te vertellen. Christian Horner vond de grote show van Aston Martin rond Newey dan weer een beetje voorbarig.

Het is een leuk onderwerp om het over te hebben, vonden ze ook in het Viaplay-programma In de Slipstream. Tom Coronel vindt het wel een goede zaak dat er duidelijkheid is geschapen. 'Als je weg bent, ben je weg. Dan is ie ook niet nog half bij Red Bull Racing, ook al is dat contractueel nog het geval. Ofwel ben je er, ofwel niet.'

Publiciteit voor Aston Martin

Horner was er niet zo over te spreken dat Aston Martin het zo groots aanpakte om Newey voor te stellen. 'Zo hebben ze een beetje publiciteit', ziet Kees van de Grint er geen probleem in. 'Dit was een grote aankondiging. Ze wilden hem bij Red Bull toch al niet meer mee hebben. Ja, het was een beetje kinderachtig van Horner om daar iets over te zeggen.'

Newey deed een rondje interviews en had wel wat opvallende zaken te vertellen. Hij verweet de Britse media op een nationalistische manier aan berichtgeving te doen, in het bijzonder als het over Max Verstappen ging. Verstappen zelf was het uiteraard honderd procent eens met Newey. Die reactie kon je wel zien aankomen.

Gevecht tussen Hamilton en Verstappen

De uitlatingen van Newey hebben best wel indruk gemaakt op Coronel. 'Ik vind het netjes dat ie daar eerlijk over is. Hij is uiteindelijk ook Brits. We hebben lang een gevecht gezien tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen.' Dan is het misschien niet helemaal onlogisch dat de Britse pers meer de kant van Hamilton kiest en de Nederlandse media het meer vanuit het oogpunt van Verstappen zien.

'Er wordt mij ook wel eens gezegd: zet je oranje bril eens af. Ik draag niet per se een oranje bril, ik hou van de aanvallende factor. Dat is waarom ik altijd fan ben geweest van de Max-factor. Er is nooit een saai moment. Er gebeurt altijd wat om hem heen. Er zit vuur in die man, of hij nu crasht of kan winnen', legt Coronel uit waarom hij het vaak voor Verstappen opneemt.

Uitgesproken mening van Newey

In het Verenigd Koninkrijk kwam het uiteraard hard aan dat Hamilton zijn reeks wereldtitels onderbroken zag door Verstappen. 'Als hij dan iemand kan onttronen, begrijp ik dat het een beetje pijn doet, maar er komen altijd nieuwe mensen naar voren. Ik vind het heel eerlijk van Newey dat hij daar uitgesproken over is in de Engelse pers. Zo kan hij ook onder vuur komen liggen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws