Tung bespreekt Verstappens eigen persconferentie: 'Hij is gewoon zichzelf' Opinie
Opinie

Tung bespreekt Verstappens eigen persconferentie: 'Hij is gewoon zichzelf'

Tung bespreekt Verstappens eigen persconferentie: 'Hij is gewoon zichzelf'

Coureur en dit weekend Viaplay-verslaggever Ho-Pin Tung is aanwezig in Singapore en zag hoe Max Verstappen op zaterdagavond zijn eigen persconferentie organiseerde buiten de perszaal van de FIA. De Nederlander wilde de journalisten niet tijdens het officiële persmoment na de kwalificatie te woord staan uit protest tegen de taakstraf die hem werd opgelegd. Tung zag hoe een massa journalisten Verstappen naar buiten volgde, en hoe hij zich aan zijn belofte hield.

'Geen commentaar. Ik zeg niets, want dan krijg ik misschien een extra straf of nog een dag taakstraf', zo klonk Verstappen tijdens de persconferentie na afloop van de kwalificatie in Singapore. De Nederlander moest zich op vrijdag melden bij de stewards nadat hij een scheldwoord liet vallen tijdens tijdens de persconferentie op donderdag, en vervolgens kreeg hij een taakstraf. Iedereen lijkt het onzin te vinden, en meerdere coureurs scharen zich achter Verstappen. De drievoudig wereldkampioen was dan ook niet van plan om uitgebreid verhaal te doen na de kwalificatie.

Hij pakte P2 in de sessie en moest daarom de pers te woord staan in de perszaal van de FIA, maar besloot alleen maar korte antwoorden te geven. Verstappen vond het prima om de journalisten buiten de perszaal te woord te staan, en dat deed hij dan ook. Al vlot kwamen er foto's online van de drievoudig wereldkampioen omringd door journalisten in de paddock, waar hij zijn eigen persconferentie hield. 'Het was hier een drukte van jewelste', weet Tung, die aanwezig is in de paddock van het Marina Bay Street Circuit. 'Er waren hier wel veertig journalisten die hoopte een quote te kunnen pakken.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen singapore persconferentie 12
Meer dan drie woorden kregen de journalisten niet als antwoord tijdens de persconferentie.

'Iedereen is het daarover eens'

Coureurs als Lewis Hamilton en Lando Norris gaven aan het 'belachelijk' te vinden dat Verstappen een taakstraf kreeg van de stewards. In het heetst van de strijd wordt er wel eens gescholden, en tevens was Verstappens scheldwoord op donderdag niet persoonsgericht, maar liet hij dat woord vallen toen hij het over zijn auto had in Azerbeidzjan. 'In de auto wordt er nog wel eens gescholden, daar is iedereen het over eens. Dan vloek je wel eens', zegt Tung. 'In de persconferentie werd hij aangesproken op zijn taalgedrag, maar willen we alleen PR-robots hebben of willen we graag karakters zien?'

Verstappen weigerde daardoor uitgebreid antwoord te geven tijdens de persconferentie op zaterdag uit protest tegen de FIA. 'Hij is gewoon zichzelf, daar kan je het mee eens zijn of niet mee eens zijn', vervolgt Tung. De coureur geeft aan dat hij zich daarbij op de vlakte houdt, maar het karakter van Verstappen absoluut waardeert. 'Ik vind het mooi dat hij voet bij stuk houdt, en de belofte die hij maakte aan de journalisten hier ook houdt', zegt de Viaplay-analist. Al met al was het toch een goede zaterdag voor de drievoudig wereldkampioen, die op zondag vanaf de eerste startrij mag starten.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Tung bespreekt Verstappens eigen persconferentie: 'Hij is gewoon zichzelf'
Verstappen hield voet bij stuk na afloop.

Verstappen krijgt bijval van andere coureurs

Ook buiten de Formule 1 hebben coureurs bewondering voor wat Verstappen besloot te doen op zaterdag. Zo liet DTM- en endurancecoureur Kelvin van der Linde op zijn Instagram-verhaal weten dat hij zich achter Verstappen schaart. 'De ene dag willen de promotors opvallende persoonlijkheden zien, en de volgende dag willen ze poppetjes zien. Make up your minds', verzocht de Zuid-Afrikaan. 'Als je een radiobericht niet leuk vindt, herhaal het dan niet op tv, zo simpel is het', sluit Van der Linde af.

Oud-kampioen Nico Rosberg houdt wel van de manier waarop Verstappen altijd communiceert, en gaf aan dat dat ook gewoon moet blijven. 'We kunnen het gewoon wegbliepen, hoor', zei de Duitser over scheldwoorden op de radio en tijdens persmomenten. Hij vond echter wel dat Verstappen het randje aan het opzoeken was door extreem korte antwoorden te geven tijdens de persconferentie en vervolgens zijn eigen mediamoment te houden. Daarvoor zijn er overigens geen gevolgen, de Nederlander krijgt daar geen straf voor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws