Steiner over Red Bull: 'Geen enkele update gaat ze veel sneller maken' Opinie
Opinie

Steiner over Red Bull: 'Geen enkele update gaat ze veel sneller maken'

Steiner over Red Bull: 'Geen enkele update gaat ze veel sneller maken'

Red Bull kende een dramatisch weekend in Monza. De problemen met de auto zijn fundamenteel en lijken dan ook niet snel verholpen te gaan worden. Wanneer Max Verstappen gevraagd wordt wat er anders moet aan de auto, antwoordt de Nederlander: 'Alles'. Ook Günther Steiner ziet de problemen bij het team uit Milton Keynes. Volgens Steiner is het onmogelijk om op dit concept voort te borduren.

Met een zesde en achtste plaats kende Red Bull een van de slechtste weekenden van het jaar in Monza. De auto heeft een fundamenteel probleem met de balans, wat er dan voor lijkt te gaan zorgen dat Red Bull de constructeurstitel aan het team van McLaren moet gaan laten. Ook is het rijderskampioenschap nog lang niet beslist, aangezien Lando Norris bezig is met een inhaalslag op Max Verstappen.

Ook Günther Steiner, voormalig teambaas van Haas, ziet de problemen bij Red Bull toenemen. Volgens hem zijn de problemen met de auto dan ook moeilijk op te lossen. Wanneer hij in The Red Flags Podcast wordt gevraagd of een grote update Red Bull zou helpen, reageert hij stellig. 'Nee, dat denk ik niet. Ik denk dat ze in Monza gewoon slecht presteerden.'

Red Bull had tevens geen speciale Monza-vleugel mee, hier baalde Verstappen van. 'Dit kwam ook omdat ze geen speciaal pakket hadden voor Monza, terwijl haast alle andere teams dit wel hadden', zo zegt Steiner. 'Dit komt ook omdat ze aan het begin van het seizoen dachten: 'onze auto is toch wel snel genoeg, waarom zouden we dat nodig hebben?' Nou, je kon wel zien wat voor effect dat had afgelopen weekend', zegt Steiner.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Steiner over matig presterend Red Bull: 'Ze gaan geen sprong meer maken'
Max Verstappen en Sergio Pérez kenden niet zo'n fantastisch weekend op Monza.

Huidige concept

Red Bull moet wat doen om oog te houden op beide titels. Volgens Steiner is het lastig om het huidige concept uit te breiden. Hij legt uit wat Verstappen bedoelt met het probleem aan de auto. 'Wat Max probeert te zeggen, is dat dit het is voor het huidige concept. Wat we toevoegen aan deze auto levert geen betere prestaties op. Als ze beter willen worden, moeten ze met een nieuwe auto komen, waarbij de updates wel werken. Ze kunnen het misschien iets verbeteren', zegt de Zuid-Tiroler. 'Ik denk echter dat ze met geen enkele upgrade in één keer weer veel sneller gaan worden, daar is het te laat voor.'

Volgens Steiner moet het team wel echt een keuze gaan maken met het oog op volgend jaar. 'Ze kunnen een risico nemen en iets compleet nieuws proberen met deze auto, maar ja, misschien werkt dat weer niet', stelt Steiner. 'De andere optie is dat ze gewoon het maximale uit het huidige pakket proberen te halen en zich verder vooral richten op volgend jaar, zodat ze dan weer de snelste zijn. Dat is natuurlijk wel weer iets wat veel geld gaat kosten', stelt Steiner.

Volgens de Zuid-Tiroler is het lastig te begrijpen waar het precies verkeerd gaat. Waarschijnlijk komt het door de correlatie tussen de auto op het circuit en de auto in de windtunnel. 'Wat er dus veel gebeurt met deze auto's, is dat je downforce kan vinden in de windtunnel, maar dat niet terugziet op het circuit. Dan kan de auto in één keer onbestuurbaar zijn', zo concludeert Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws