Schumacher twijfelt aan Red Bull-opvolger Newey: 'Denk dat hij er nog niet helemaal klaar voor is' Opinie
Opinie

Schumacher twijfelt aan Red Bull-opvolger Newey: 'Denk dat hij er nog niet helemaal klaar voor is'

Schumacher twijfelt aan Red Bull-opvolger Newey: 'Denk dat hij er nog niet helemaal klaar voor is'

Ralf Schumacher denkt dat Red Bull Racing de borst nat kan maken voor het restant van het seizoen. De voormalig Formule 1-coureur betwijfelt of de Oostenrijkse renstal het lek boven heeft, zoals onder meer teambaas Christian Horner onlangs beweerde. Schumacher denkt dat het gemis van enkele kopstukken sterk gevoeld wordt in Milton Keynes en volgens de Duitser is belangrijk dat zij er met Max Verstappen niet nog één gaan verliezen.

Verstappen en Red Bull begonnen bijzonder sterk aan 2024 en volgens velen stond eigenlijk wel vast dat de kampioensformatie beide titels zou prolongeren. Nu zes races voor het einde van het seizoen ziet alles er echter heel anders uit. Verstappen is weliswaar nog altijd de lijstaanvoerder in het rijdersklassement, maar in de strijd om de constructeurstitel is Red Bull gepasseerd door McLaren, dat inmiddels een voorsprong van 41 punten op het Oostenrijkse team heeft opgebouwd.

Schumacher verwacht moeilijke fase Red Bull

Volgens Horner heeft Red Bull inmiddels wel de oplossing gevonden voor het probleem waar beide coureurs al geruime tijd mee worstelen. Schumacher gelooft daar echter weinig van. 'Daar kan je alleen maar op hopen. Ik denk dat het team nog altijd hinder ondervindt van het feit dat er een aantal mensen zijn vertrokken. Zij wilden gaan en je kunt ze niet zomaar vervangen', doelt Schumacher in gesprek met Formel1.de onder meer op het vertrek van topontwerper Adrian Newey en sportief directeur Jonathan Wheatley. Vooral het verlies van eerstgenoemde wordt gevoeld bij Red Bull, zo denkt de Duitser.

Tekst gaat na de afbeelding verder.

adrian newey red bull racing miami 2024 4
Vooral het vertrek van Newey heeft volgens Schumacher invloed gehad op de terugval van Red Bull.

'Ik heb ook een beetje het gevoel, maar ik kan ernaast zitten, dat Pierre Waché er nog niet helemaal klaar voor is om zijn taak uit te voeren. Hij is absoluut een slimme gast, maar ik denk dat hij nog niet in staat is om het op de manier van Newey te doen en het optimale uit de synergie tussen de coureur en de auto te halen. Dat mist nog een beetje. Ik hoop echt voor Red Bull dat ze het aankunnen. Maar ik kan het me eigenlijk niet voorstellen', lijkt Schumacher niet echt in een ommekeer te geloven. 'Ik heb het gevoel dat Red Bull een moeilijke tijd te wachten staat. Zeker als Verstappen vertrekt, want in de laatste race was duidelijk te zien wat voor een verschil hij kan maken.'

Met het oog op de titelstrijd van 2024 verwacht Schumacher dat het eerstvolgende raceweekend in Austin van groot belang zal zijn, vooral voor Red Bull. 'Daar ben ik redelijk zeker van', zegt de oud-coureur. 'Het circuit past goed bij Red Bull. Als het daar niet lukt, dan heeft Verstappen een probleem', is de overtuiging van de voormalig F1-coureur.

Situatie Horner reden vertrek personeel?

Dat het minder loopt bij Red Bull, heeft er volgens Schumacher dus deels mee te maken dat meerdere kopstukken Red Bull, zoals bekend, inmiddels verlaten hebben. Niet alleen Newey en Wheatley trokken de Red Bull-deur dit jaar achter zich dicht, maar ook strateeg Will Courtenay maakte onlangs bekend de overstap naar McLaren te zullen maken. De oorzaak voor de leegloop wordt vaak gezocht in de Horner-affaire, die aan het begin van het seizoen voor veel commotie zorgde, maar Schumacher denkt niet dit de reden is. 'Ik denk dat het vooral komt door het feit dat deze mensen al zo lang succesvol samenwerken, maar dat ze zichzelf willen blijven verbeteren. En voor sommige mensen is daar (bij Red Bull) geen ruimte meer voor. Dan krijgen ze financieel aantrekkelijke aanbiedingen en gaan ze daarop in', denkt de Duitser.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws