Verstappen ontvangt lof van Britse oud-kampioen: 'Dat is bijzonder knap' Opinie
Opinie

Verstappen ontvangt lof van Britse oud-kampioen: 'Dat is bijzonder knap'

Verstappen ontvangt lof van Britse oud-kampioen: 'Dat is bijzonder knap'

Nigel Mansell heeft enorm veel bewondering voor de manier waarop Max Verstappen zich dit seizoen staande heeft weten te houden bij Red Bull Racing. Op de achtergrond speelt er van alles bij de Oostenrijkse renstal, maar volgens de wereldkampioen van 1992 heeft de 27-jarige Nederlander zich op het circuit altijd van zijn sterkste kant laten zien. Datzelfde geldt echter niet voor Red Bull. Mansell verwacht dan ook dat de toekomst van de drievoudig wereldkampioen elders ligt.

Hij staat weliswaar nog altijd aan de leiding van het wereldkampioenschap, maar de situatie is voor Verstappen heel anders dan een jaar geleden, toen hij op drie races na alles won. Dat hij nog altijd een voorsprong van 52 punten heeft op Lando Norris heeft de Nederlander vooral te danken aan de uitstekende start van het seizoen, waarin hij maar liefst vier van de eerste vijf races op zijn naam schreef. Volgens Mansell is de goede openingsfase van 2024 echter niet de enige reden.

'Met alle dingen die er bij Red Bull zijn gebeurd, moet je je hoed afnemen voor Max (Verstappen, red.)', doelt Mansell in een interview met Topoffshoresportsbooks.com onder meer op de machtsstrijd binnen de organisatie en het vertrek van belangrijke pionnen, zoals Adrian Newey en Jonathan Wheatley. 'Het is bijzonder knap dat hij zijn concentratie heeft weten te behouden. Zijn auto is op dit moment niet zo competitief als die van anderen en hij heeft een paar fantastische races gereden', is Mansell, zonder voorbeelden te noemen, lovend over Verstappen.

Tekst gaat na de afbeelding verder.

max verstappen spanje win
Verstappen, hier zijn laatste overwinning vierend in Spanje, heeft dit seizoen veel indruk gemaakt op Mansell.

Toekomst Verstappen

Gedurende het seizoen heeft Verstappen wel meermaals zijn onvrede over de RB20 en de ontwikkeling daarvan laten blijken en al sinds het verhaal over het vermeende grensoverschrijdende gedrag van teambaas Christian Horner wordt er in de wandelgangen gesproken over een vertrek van de Nederlander. Vooral Mercedes zou een goede kans hebben om de regerend wereldkampioen vast te leggen en Toto Wolff deed er ook niets aan om zijn interesse in de Limburger verborgen te houden.

Vorige maand werd echter duidelijk dat het vacante stoeltje bij Mercedes in 2025 opgevuld zal worden door het 18-jarige toptalent Andrea Kimi Antonelli en dat Verstappen bij Red Bull zal blijven. Dat betekent echter niet dat de geruchtenmolen niet langer op volle toeren draait, want na de soap in Singapore, waar Verstappen het met de FIA aan de stok kreeg, lijkt een vroegtijdig afscheid van de drievoudig wereldkampioen ineens weer een stuk dichterbij te zijn gekomen. Daarnaast geloven meerdere kenners ook nog steeds dat Verstappen in 2026 de overstap naar een ander team gaat maken. Mansell is één van hen.

'Ik denk dat we hier nog eens naar moeten kijken. Ik denk dat hij wel eens naar Mercedes zou kunnen verhuizen', verwacht de wereldkampioen van 1992 dat de Nederlander zich niet bij Aston Martin zal voegen en herenigd zal worden met Newey. 'Maar het wordt interessant en hopelijk kan Red Bull hem behouden', spreekt Mansell zijn voorkeur uit. 'Ik denk dat hij sowieso onder contract staat (bij Red Bull), maar omdat ik zelf in de Formule 1 heb gereden, weet ik dat alles mogelijk is', aldus de 71-jarige Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws