Oud-kampioen zag Norris fout maken in strijd met Verstappen: 'Dat kan niet bij een wereldkampioen' Opinie
Opinie

Oud-kampioen zag Norris fout maken in strijd met Verstappen: 'Dat kan niet bij een wereldkampioen'

Oud-kampioen zag Norris fout maken in strijd met Verstappen: 'Dat kan niet bij een wereldkampioen'

Voormalig wereldkampioen Nigel Mansell voorziet in de resterende zes Grands Prix een spannende strijd om de wereldtitel tussen Max Verstappen en Lando Norris. Dat gevecht had volgens de 71-jarige Brit echter nog een stuk spannender kunnen zijn als de McLaren-coureur in Oostenrijk niet in de fout was gegaan in de strijd met zijn Red Bull Racing-collega.

Verstappen verdedigt nog altijd een ruime voorsprong in het kampioenschap, maar volgens Mansell is Norris nog zeker niet kansloos. De wereldkampioen van 1992 acht het zeer goed mogelijk dat zijn landgenoot aan het einde van het seizoen zijn eerste F1-wereldtitel in de wacht sleept. De 71-jarige Brit is lovend over de prestaties van Norris, maar heeft toch ook wel een puntje van kritiek. Daarvoor haalt Mansell een moment tijdens de Grand Prix van Oostenrijk aan.

'Ik denk dat het ook heel jammer is dat Lando (Norris, red.) de fout maakte om Verstappen aan de buitenkant in te willen halen in Spielberg. Je kan een wereldkampioen niet aan de buitenkant inhalen', is de oud-kampioen in een interview met Topoffshoresportbooks.com van mening dat Norris het geduld had moeten bewaren en het via een andere manier had moeten proberen. 'Hij had het tempo om die race te winnen en hij had nu dan 25 punten dichterbij kunnen staan', rekent de Brit uit. 'Maar ik denk nog steeds dat hij een goede kans maakt op het kampioenschap.'

Norris had ook pech

Mansell stelt echter dat Norris recentelijk ook wel wat tegenslag had. 'Ik moet zeggen dat Lando erg veel pech had in Bakoe. Hij was bezig met een belangrijke ronde in Q1. Achteraf bekeken denk ik dat ik er toch voor was gegaan', doelt de wereldkampioen van 1992 op het feit dat Norris zijn ronde na het zien van een gele vlag afbrak. 'En met de kennis van nu zou er waarschijnlijk geen straf hebben gevolgd, omdat de marshall de verkeerde vlag zwaaide. Het punt dat ik wil maken, is dat Lando daar, buiten zijn eigen schuld om, in een zeer ongelukkige situatie terechtkwam. Maar hoe hij zich vervolgens herstelde in de race was fantastisch.'

'Ik denk dat P4 eigenlijk P6 had moeten zijn, maar toen besloten de Ferrari en de Red Bull met elkaar in aanraking te komen', doelt Mansell op de crash in de voorlaatste ronde van de Grand Prix van Azerbeidzjan tussen Carlos Sainz en Sergio Pérez, die ertoe leidde dat beide coureurs in kansrijke positie de strijd moesten staken. 'Maar het was een geweldige race voor McLaren en ze doen het sowieso fantastisch. Ik denk echt dat hij (Norris, red.) Max (Verstappen, red.) in kan halen. Red Bull heeft tot nu toe een uitstekende betrouwbaarheid gehad, maar Max hoeft maar één keer uit te vallen of een probleem te hebben', aldus Mansell, die een dergelijke situatie niet onmogelijk acht. Verstappen viel eerder dit seizoen in Australië immers als eens uit met een technisch probleem.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws