Norris krijgt te horen dat hij minder moet gaan stappen: 'Als Verstappen in die auto had gezeten...' Opinie
Opinie

Norris krijgt te horen dat hij minder moet gaan stappen: 'Als Verstappen in die auto had gezeten...'

Norris krijgt te horen dat hij minder moet gaan stappen: 'Als Verstappen in die auto had gezeten...'

Lando Norris heeft het dominantste optreden uit zijn Formule 1-carrière neergezet, maar foutloos was de McLaren-coureur absoluut niet in Singapore. Analist Mike Hezemans uitte na de race dan ook stevige kritiek op de titelkandidaat in de studie van Viaplay. Hezemans gooit er verder ook een opvallende statistiek in, en denkt dat Max Verstappen meer uit de situatie van Norris had gehaald.

Norris liep in de eerste helft van de race hard uit en had al voor de pitstops 26 seconden voorsprong, maar begon daarna fouten te maken. Hezemans vermoedt dat dit te maken heeft met het fitnessniveau van de 24-jarige coureur. 'Hij zag er na de race ook wel uit alsof hij een beetje naar de kl*ten was. Ik denk toch dat hij flink afgezien heeft', zegt Hezemans als er gezocht wordt naar een verklaring voor de fouten van Norris. 'Misschien moet hij toch minder gaan stappen, en iets meer de fitnessruimte in, want het was wel zonde', weet de analist, die in Miami woonachtig is, waar Norris ook won en flink ging feesten.

Norris slordig

Hezemans voegt ook toe dat Norris wel indrukwekkend snel was, maar dat hij daar ook zijn MCL38 voor mocht bedanken. 'Hij maakte echt te veel fouten. Hij reed in de Formule 1+, want het had ook veertig seconden kunnen zijn. Op een gegeven moment lag hij zelfs 29 seconden voor. Zijn auto was zó oppermachtig. Het leek erop dat hij de concentratie verloor zodra hij iets langzamer ging rijden', denkt de Nederlander. 'Verstappen gebruikt veel minder kracht om te rijden. Je zag ook hoe hij uitstapte. Norris had het echt zwaar. Hij leek echt uitgeput te zijn.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Norris krijgt te horen dat hij minder moet gaan stappen: 'Als Verstappen in die auto had gezeten...'
Norris moest ervoor afzien, maar won wel.

McLaren maakte wel wederom veel indruk. 'Die auto was echt in een andere wereld, dat was ongelofelijk. Op een gegeven moment denk je steeds dat je nog sneller kan. Als je vijf meter te laat remt, kom je echter op het vuile gedeelte, wat hem ook gebeurde. Dan schiet je door, en hij had nog mazzel dat hij de voorkant niet beschadigde', zegt de analist over het eerste grote moment van Norris. De Brit raakte daarna nog eens de muur, en schoot rechtdoor bij het inhalen van Franco Colapinto.

Verstappen beperkt de schade

Norris leek acht punten in te gaan lopen, maar dankzij de snelste ronde van Daniel Ricciardo werd het verschil met slechts zeven punten teruggebracht. 'Het was slim dat ze Ricciardo die snelste ronde lieten afpakken. Er zijn nog zes races te gaan en 52 punten. Dan moet je al negen punten per race gaan inlopen', rekent Hezemans uit, die dit niet ziet gebeuren. Hezemans houdt daarbij vast aan een opvallende statistiek. 'Elke keer als Lando wint, wordt Max tweede. Dat gebeurde in Miami, in Zandvoort, en nu weer. Het is nog nooit gebeurd dat Lando wint en Max vijfde of zesde wordt.' Alleen in Australië - bij Verstappens uitvalbeurt - liep Norris meer dan acht punten in op Verstappen.

Hezemans denkt ook dat Norris nu weer een punt heeft laten schieten. 'Als Max in de auto van Lando had gezeten... Hij had een voorsprong van 29 seconden, en een pitstop is 28 seconden. Max had even doorgereden naar 32 of 33 seconden, en was naar binnen gereden voor nieuwe banden, maar ik snap het wel, want Lando reed tegen alles aan', lacht de analist. 'Dat durfden ze dus niet aan, en ze zeiden dat hij maar rustig aan moest doen, maar Max had nieuwe banden gehaald en de snelste ronde gereden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws