Mol pakt het telraam erbij en voorspelt: 'McLaren komt nog een keer in de problemen' Opinie
Opinie

Mol pakt het telraam erbij en voorspelt: 'McLaren komt nog een keer in de problemen'

Mol pakt het telraam erbij en voorspelt: 'McLaren komt nog een keer in de problemen'

De Grand Prix van Singapore was niet de spannendste race van het seizoen, maar de spanning in het coureurskampioenschap loopt wel steeds verder op. Lando Norris liep opnieuw in op Max Verstappen, en Olav Mol rekent uit of de Brit nu wel of niet op schema ligt. De autosportcommentator lijkt een heel spannend einde van het seizoen te verwachten met nog zes Grands Prix te gaan.

Voor de zomerstop wist Verstappen de schade nog uitstekend te beperken tegen Norris. De McLaren-coureur liet veel kansen liggen, en met een redelijke auto liep Verstappen vaak nog verder uit, door vooral geen fouten te maken. Na de zomerstop heeft Verstappen echter elke race punten moeten inleveren op zijn concurrent. In Singapore leek Norris weer acht punten te gaan goedmaken, maar dankzij de snelste ronde van Daniel Ricciardo zag Verstappen het gat met slechts zeven punten slinken.

'Thank you, Daniel!'

Mol deelt dat dit ene puntje juist van groot belang kan zijn in de berekeningen. 'Voor deze race was het zo, dat áls Lando Norris alles zou maximaliseren met alleen maar zeges en alle snelste ronden, dat ze dan gelijk zouden eindigen, als Max overal tweede wordt.' In dat geval zou Norris met negen zeges tegen zeven zeges van Verstappen wereldkampioen geworden zijn. 'Norris heeft nu dat ene puntje verloren, dat Daniel Ricciardo van hem afpakte, dus hij scoort niet maximaal.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

daniel ricciardo kwalifcatie zaterdag singapore visa cash app rb
Was een cruciaal cadeau voor Verstappen het laatste moment van Ricciardo in de F1?

Norris heeft het kampioenschap daardoor nu niet meer in eigen hand, terwijl dat voor Singapore nog wel zo was. 'Als hij vanaf nu alles maximaal scoort, en Max overal tweede wordt, komt Norris nu één punt tekort', weet Mol. Er zijn nog zes Grands Prix te gaan, waarin Norris 48 punten kan goedmaken als hij telkens acht punten inloopt met een zege en de snelste ronde. Via de sprintraces kan hij dan nog drie punten inlopen, waardoor het verschil één punt zou blijven. In de afgelopen vier weekenden liep Norris respectievelijk acht, acht, drie, en zeven punten in.

Eindfase seizoen

Mol heeft echter genoeg ervaring om te weten dat de beide coureurs niet altijd eerste en tweede zullen eindigen, en dat maakt de slotfase van het seizoen alleen maar spannender. 'Ze komen nog een keer in de problemen als Oscar Piastri eerste ligt, en Norris vierde. Wat doe je dan?' vraagt Mol zich af. 'Norris komt ook op een punt waarop hij weet dat hij móét winnen. Dat gaat allemaal meespelen. We kunnen ons dus opmaken voor twee prachtige triple headers.'

In Singapore deed Verstappen dus goede zaken door minder punten in te leveren dan hij gemiddeld per weekend mag verliezen. 'Wat Max in Bakoe is overkomen, is Checo (Pérez, red.) in Singapore gebeurd. Hij is een andere kant opgegaan, en dat werkte niet. Dat kostte hem zijn kwalificatie, en dan loop je achter de feiten aan. Het zijn allemaal korte DRS-zones.' Voor Red Bull is het nu vooral hopen dat het ondanks de crash van Pérez in Bakoe een upgrade in Austin kan introduceren, en dat deze upgrade ook het gewenste effect heeft.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws