Mol wuift kritiek op Verstappen weg: 'Ik denk dat ze Max niet kennen' Opinie
Opinie

Mol wuift kritiek op Verstappen weg: 'Ik denk dat ze Max niet kennen'

Mol wuift kritiek op Verstappen weg: 'Ik denk dat ze Max niet kennen'

Olav Mol heeft bij het Ziggo Sport Race Café kritiek geuit op McLaren, dat de aandacht in Boedapest wist af te leiden van een van de grootste teamsuccessen in lange tijd. Wel verdedigde de commentator Sergio Pérez na een wisselvallig weekend, waarin de Mexicaan de schade op zondag wist te beperken.

Sinds het einde van 2010 pakte McLaren slechts twee keer een één-twee: in Monza 2021, en afgelopen weekend in Hongarije. Een dominante vertoning draaide echter uit op een smeekbede aan het adres van Lando Norris na een curieuze strategie. 'Verschrikkelijk. Hoe kan je als team zoiets makkelijks zo moeilijk maken? Ze bleven maar op en neer lullen. Ik vond Lando nog best grappig, met dat hij zei dat Oscar Piastri eerst maar eens dichterbij moest komen', zo deelt Mol zijn mening.

Gestuntel bij McLaren

In het radioverkeer richting Norris werd engineer Will Joseph steeds wanhopiger. Zo werd Norris herhaaldelijk gevraagd om toch vooral zijn banden te managen. Daarmee hoopte McLaren te vermijden dat de Brit te ver uit zou lopen, waardoor een teamorder alleen maar pijnlijker werd. 'Wat een gelul. Ik zet mijn bril even recht', lacht de commentator, die met zijn middelvinger zijn bril hoger op zijn neus duwt.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

oscar piastri win hongarije 2024 mclaren
Oscar Piastri werd naar zijn debuutzege geregisseerd.

Collega Rick Winkelman ziet een patroon ontstaan. 'Het lijkt de achilleshiel van McLaren te zijn. We hadden het er in Silverstone al over dat het met de racestrategie misging, omdat het vanaf de pitmuur niet duidelijk is wat wanneer moest gebeuren. Ze moeten echt nog leren om heldere afspraken te maken, en goed te communiceren. Anders win je nooit', aldus de journalist. Norris heeft haast week na week de snelste auto, maar al zeven races op rij niet meer gewonnen.

Red Bull in de problemen

Mol bespreekt vervolgens de race van Sergio Pérez. Na een nieuw drama in de kwalificatie, verschalkte hij George Russell vanuit de achterhoede wel in zijn opmars naar P7. 'De opdracht die Pérez had was om in de punten te eindigen. Ik denk dat hij dus wel een vinkje kan zetten, want dit was niet de slechtste dag', vindt Mol. 'Als ze van tevoren roepen dat hij punten moet scoren en hij doet dat, kan je niet zeggen dat hij het niet goed heeft gedaan, want George Russell zat erachter.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

sergio perez redbullracing racedag 2024
Sergio Pérez begon vanuit de achterhoede aan de race.

Toch ziet Mol de situatie bij Red Bull als team alleen maar lastiger worden. 'Het is simpel: Red Bull wordt geen constructeurskampioen dit jaar, als ze niet ingrijpen. Red Bull wordt geen constructeurskampioen', herhaalt Mol. 'Max heeft alleen maar gejuicht vanwege de chaos bij McLaren, want als Lando gewonnen had, had hij meer punten verloren. Hij verliest nu maar acht punten op voor hem een hele slechte dag.' Het lijkt er steeds meer op dat Verstappen op fouten van het Britse team moet blijven hopen.

Bijbaantje Verstappen

Aan tafel bij Ziggo wordt ook gesproken over de enorme kritiek die Verstappen te verduren kreeg in Hongarije. 'Ik denk dat ze Max niet kennen', zegt Mol als reactie op de kritiek die Verstappen kreeg vanwege zijn nachtelijke simrace-avonturen. 'Ik denk dat Max juist rust krijgt door te doen wat hij gedaan heeft. Hij laat dat gezeik achter zich, en gaat even lekker racen', zo doelt Mol op de onrustige situatie bij Red Bull. Mol sluit af met een sneer naar Nico Rosberg, die Verstappen ook bekritiseerde vanwege zijn 'gebrek aan professionaliteit': 'Rosberg heeft één jaar zijn best gedaan, en toen riep hij: dit vind ik allemaal zo moeilijk, dit houd ik allemaal niet meer vol.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws