Häkkinen dringt aan: 'Verstappen moet dit weekend terugkeren op het podium' Opinie
Opinie

Häkkinen dringt aan: 'Verstappen moet dit weekend terugkeren op het podium'

Häkkinen dringt aan: 'Verstappen moet dit weekend terugkeren op het podium'

Oud-kampioen Mika Häkkinen vreest niet alleen dat Red Bull Racing het constructeurskampioenschap gaat verliezen, maar is ook bang dat het Max Verstappen wellicht niet gaat lukken om de rijderstitel te pakken. De Fin ziet dat het mogelijk voor Lando Norris, Charles Leclerc en zelfs Oscar Piastri om de regerend wereldkampioen uit te dagen. Naar het idee van Häkkinen ziet Red Bull er kwetsbaar uit.

Helmut Marko gaf na de Grand Prix van Azerbeidzjan al aan het somber in te zien betreffende het constructeurskampioenschap. Red Bull ging met acht punten voorsprong op McLaren het weekend in Azerbeidzjan in, maar verliet Bakoe met twintig punten achterstand. Inmiddels leidt de Britse renstal dus het kampioenschap, en moet Red Bull alles op alles zetten om het kampioenschap weer haar kant op te krijgen. Op dit moment heeft Verstappen nog een voorsprong van 59 punten op Norris, maar niemand lijkt er gerust op te zijn dat dat genoeg is.

Er zijn immers nog zeven Grands Prix en drie sprintraces te gaan. 'De vraag is nu of Lando, Charles of zelfs Oscar Max uit zouden kunnen dagen in het rijderskampioenschap, en ik geloof dat ze dat kunnen', begint Häkkinen in zijn column voor Unibet. 'Omdat McLaren en Ferrari snelheid en consistentie hebben ontwikkeld, terwijl Red Bull er een beetje kwetsbaar uitziet en zich geen moeilijke weekenden meer kan veroorloven', peinst de wereldkampioen van 1998 en 1999. 'Maar Checo Pérez had een sterk weekend in Bakoe.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

red bull racing max verstappen gp azerbeidzjan zondag 2024 22
Red Bull moet Singapore nog even overleven, daarna gaat het beter, denkt Helmut Marko.

Een 'make or break' voor Verstappen

Bij Pérez ging het aanzienlijk beter dan bij Verstappen in Azerbeidzjan, maar de Limburger gaf aan dat dat zijn eigen schuld was geweest omdat er te veel veranderingen door waren gevoerd op de auto, waardoor hij op zondag niets met de RB20 kon. Hij vond het positief om te zien dat Pérez wel progressie kon boeken. 'Dat liet zien dat de RB20 goed reageert op de recente aanpassingen, maar het ongeluk met Carlos toonde ook aan hoe snel een goed resultaat kan verdwijnen', geeft Häkkinen aan.

'Max moet dit weekend terugkeren op het podium, want een overwinning voor Lando zou hem binnen bereik van de titel brengen', vreest de Fin. 'Met zes Grands Prix na Singapore heeft dit kampioenschap nog een lange weg te gaan.' Volgens Häkkinen is het amper mogelijk om te voorspellen wat er nog allemaal gaat gebeuren. 'McLaren heeft het voordeel, maar Ferrari en Red Bull gaan ook voor de overwinning. Dit is een technische strijd tussen drie fantastische teams, maar als je bedenkt dat zowel Pérez als Sainz hier al hebben gewonnen, kan er van alles gebeuren.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen spanje win
Verstappen heeft voor het laatst gewonnen in Spanje, in juni dit jaar.

Doet Mercedes nog mee?

Häkkinen denkt dat Red Bull, Ferrari en McLaren dit weekend zullen strijden om de zege, maar hoe zit het met Mercedes? Vorig jaar zat ook George Russell er goed bij, totdat hij zichzelf elimineerde in de slotfase. In Bakoe was het echter een ander verhaal, dus het is afwachten hoe competitief Mercedes mee gaat doen. Toen F1Maximaal.nl het vroeg aan oud-coureur Roberto Merhi, verwachtte hij juist dat Red Bull dit weekend het vierde team zal worden. Wat de teams ervan gaan maken, zal aankomende zondag te zien zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws