Hill spreekt Newey-geruchten niet tegen: 'Er zit iets in de pijplijn' Opinie
Opinie

Hill spreekt Newey-geruchten niet tegen: 'Er zit iets in de pijplijn'

Hill spreekt Newey-geruchten niet tegen: 'Er zit iets in de pijplijn'

Damon Hill heeft aangegeven dat hij in de wandelgangen meerdere dingen heeft gehoord over de mogelijke overstap van Adrian Newey naar het team van Aston Martin. Desondanks weet de voormalig Formule 1-coureur niet zeker of de topontwerper daadwerkelijk gaat tekenen bij de renstal uit Silverstone. Hill weet wel zeker dat Newey de uitdaging aan zou willen gaan.

Newey zal na dit seizoen vertrekken bij het team van Red Bull. De topontwerper mag zijn RB17-project bij de Oostenrijkse renstal nog afmaken en dan is hij vrij om te staan en te gaan waar hij wil. In Italië was men ervan overtuigd dat Newey zou tekenen bij het team van Ferrari, maar dat is in de afgelopen weken steeds vaker tegengesproken. Volgens de nieuwe geruchten zou Newey een megacontract hebben ondertekend bij het team van Aston Martin.

De Britse renstal verhuist momenteel naar een nieuw campus en vanaf 2026 zal het team gaan samenwerken met Honda. Dankzij Lawrence Stroll heeft Aston Martin veel slagkracht en is Newey ook makkelijk te betalen. 'Aston Martin heeft veel potentie en genoeg middelen om hem naar het team te halen'. zegt Hill in de F1 Nation-podcast. De oud-coureur heeft wel wat dingen gehoord, maar hij kan niet bevestigen dat Newey gaat tekenen bij Aston Martin. 'Ik heb wel gehoord dat er iets in de pijplijn zit, maar meer weet ik niet.'

Competitieve vuur brandt nog bij Newey

Na enkele drukke jaren bij Red Bull leek het erop dat Newey zijn eclatante carrière zou afsluiten bij de Oostenrijkse renstal. Het werd dan ook beargumenteerd dat de Brit zou stoppen na zijn vertrek bij Red Bull. Hill denkt echter dan Newey niet zo snel zal weglopen bij de Formule 1. 'Ik denk dat hij zeker nog door wil in de Formule 1, maar wel op een wat lager pitje. Ik verwacht niet dat hij de hele tijd onder veel stress wil werken. Hij wil gewoon zijn ervaring gebruiken en dat mensen naar hem luisteren. Dan kan hij doen waar hij zo goed in is.'

'Hij zal nog wel tien jaar door kunnen, maar hij gaf zelf al aan heel moe te zijn', vervolgt Hill. De enkelvoudig wereldkampioen denkt dat het competitieve vuur nog altijd brandt bij de topontwerper. Aston Martin biedt in zijn ogen wel een spannende uitdaging, al kunnen de eerste maanden wel zeer vermoeiend zijn. 'Adrian is heel competitief, dus hij gaat hoe dan ook veel druk om hemzelf leggen. Het is de vraag of hij dat nog lang vol kan houden', aldus Hill.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws