Benson vergelijkt Verstappen met grootheid van vroeger: 'Bizar wat hij doet' Opinie
Opinie

Benson vergelijkt Verstappen met grootheid van vroeger: 'Bizar wat hij doet'

Benson vergelijkt Verstappen met grootheid van vroeger: 'Bizar wat hij doet'

Max Verstappen lijkt vooralsnog op weg naar zijn vierde wereldtitel op rij. De Nederlander moet echter wel rekening houden met de jagende Lando Norris. Het is momenteel lastig om de Brit bij te benen in de races, aangezien Verstappen een inferieure auto tot zijn beschikking heeft. Toch heeft hij met 52 punten voorsprong nog het kampioenschap in eigen hand. Volgens BBC-correspondent Andrew Benson zou een wereldtitel dit jaar hem in een bijzonder rijtje scharen, zo vertelt hij in de rubriek BBC F1 Q&A.

Vorig jaar in Mexico behaalde Verstappen zijn 51ste overwinning in de sport, waarmee hij de iconische Alain Prost evenaarde. Mocht hij dit jaar de titel winnen, dan heeft hij ook evenveel titels als de Fransman. Prost won in 1986 zijn tweede titel in een beduidend mindere auto; hij versloeg namelijk beide Williams-coureurs (Nigel Mansell en Nelson Piquet), die beiden een snellere bolide hadden. Verstappen verkeert momenteel in een soortgelijke situatie. De McLaren is momenteel de snellere auto, maar toch heeft de Nederlander de beste papieren om de titel te winnen. Volgens Benson is de situatie vergelijkbaar, maar niet helemaal hetzelfde. 'Er is geen twijfel over mogelijk dat Verstappen een geweldig seizoen heeft, maar of het te vergelijken is met de situatie van Prost in 1986 valt te betwijfelen.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Benson vergelijkt Verstappen met grootheid van vroeger: 'Bizar wat hij doet'
Alain Prost, viervoudig wereldkampioen.

'Veel mensen zouden zeggen dat Verstappen de betere coureur is, maar in het begin van dit jaar was de Red Bull ongetwijfeld de snellere auto, dit was bij Prost zeker niet het geval', stelt Benson. 'Er wordt ook gezegd dat de McLaren de snelste auto is geweest voor het gros van het seizoen, ook dat valt te betwijfelen. Ze zaten wel op hetzelfde tempo in de meeste races sinds Miami, maar om nou te zeggen dat ze echt duidelijk sneller waren, is ook overdreven', aldus Benson.

'Dat alles gezegd te hebben, haalt Verstappen in ieder geval alles uit de auto over het hele seizoen gezien. Hij presteert constant op een ongekend hoog niveau', omschrijft Benson. 'Dit kunnen we van Norris niet altijd zeggen. Dat geeft hij zelf ook toe; hij zei na afgelopen zondag: ik betaal nu de prijs voor het feit dat ik soms niet genoeg geleverd heb. Dat zegt genoeg', legt de journalist uit.

Daarom is het volgens Benson duidelijk wie momenteel degene is die de wereldtitel verdient. 'Als je nu een poll zou doen wie van de twee een beter seizoen heeft, ben ik er vrij zeker van dat de meeste mensen Verstappen zouden zeggen', stelt Benson. 'Dat betekent dus ook dat hij het verdient om de wereldtitel te winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws