Barretto ziet een underdog opkomen bij de constructeurs: 'Alles is nog mogelijk' Opinie
Opinie

Barretto ziet een underdog opkomen bij de constructeurs: 'Alles is nog mogelijk'

Barretto ziet een underdog opkomen bij de constructeurs: 'Alles is nog mogelijk'

Red Bull Racing leek in de beginfase van dit seizoen af te stevenen op een derde constructeurstitel op rij. Dominantie in Bahrein en Jeddah zorgde voor zuchtende fans, maar het seizoen heeft een bizarre ommekeer doorgemaakt. McLaren heeft een indrukwekkende inhaalslag gemaakt en staat nu slechts acht punten achter op Red Bull. Hiermee lijkt het team uit Woking de beste papieren te hebben voor de titel, maar het is nog lang niet beslist. Lawrence Barretto denkt echter dat er een derde team is dat zich gaat mengen in de strijd.

McLaren lijkt momenteel te beschikken over de snelste auto, terwijl Red Bull juist is afgezakt in de rangorde. Ook het matige presteren van Pérez zorgde ervoor dat McLaren met grote stappen dichterbij is gekomen. Toch is er volgens Barretto nog een derde partij die we niet mogen vergeten. 'Nu we richting het einde van het seizoen gaan, heeft Ferrari zich ook gemeld,' stelt de presentator in zijn column bij Formula1.com. 'In de laatste vier races heeft McLaren 143 punten gescoord, daarna komt Ferrari met 105 en Red Bull volgt met slechts 73 punten.'

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

ferrari italie monza sf 24 charles leclerc 12
Leclerc in Monza.

Kunstje herhalen

Toch kwam Ferrari in de laatste race in Monza als winnaar uit de bus. Je zou kunnen zeggen dat dit een gelukstreffer was, door een gewaagde strategie die goed uitpakte. Volgens Barretto kan je het echter ook van de andere kant bekijken. 'Je kan ook zeggen dat de overwinning kwam door geweldig bandenmanagement en een goede strategie. Monza kan ook een keerpunt zijn geweest, omdat de aankomende circuits allemaal bij Ferrari passen, helemaal als hun upgrades werken,' stelt Barretto. 'Vorig jaar kwalificeerde Leclerc zich op pole voor de aankomende vier races; hij startte als eerste in Baku, Singapore, Austin en Mexico.'

Ook aan het einde van het seizoen liggen er mogelijkheden voor het team van Ferrari, ziet Barretto. 'Vorig jaar in Vegas kwalificeerde Ferrari zich ook als eerste en tweede, en Leclerc finishte daar ook als tweede, net zoals in Abu Dhabi. Als ze dit jaar weer zo'n sterke eindfase hebben, is Ferrari echt een kandidaat voor hun eerste constructeurstitel sinds 2008', schetst Barretto. 'Je weet natuurlijk nooit of ze dat kunstje kunnen herhalen, helemaal met de stormachtige ontwikkeling van McLaren in het achterhoofd. Ferrari kan er in ieder geval met vertrouwen naartoe, ook wetende dat ze een update hebben die de auto significant beter maakt. Er is geen enkele reden waarom ze niet mee zouden kunnen doen in dit gevecht,' concludeert Barretto in zijn column.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws