Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk 2022? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk 2022?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk 2022?

Er wordt in Oostenrijk weer een sprintrace-weekend verreden, wat betekent dat de kwalificatie niet op zaterdag plaatsvindt. Formule 1-fans zijn het gewend dat op zaterdag de heren bepalen in welke startvolgorde ze aan zullen treden, maar tijdens een sprintrace-weekend gebeurt dit op vrijdag. Slechts één vrije training verrijden de teams, om vervolgens meteen te vechten om poleposition. Vanaf 17.00u zal dit gevecht losbarsten.

De tijd waarop er voor die felbegeerde eerste startplek gestreden wordt, verschilt dus niet enorm van de tijd waarop dit doorgaans gebeurt. In Groot-Brittannië startte men immers om 16.00u, al had Nederland voor die Grand Prix wel te maken met tijdsverschil. Op vrijdag is het aan het einde van de dag in ieder geval raak, dus er valt te genieten van racegeweld tijdens de borrel.

Waar de weersverwachting voor Spielberg eerst nog regen aangaf op vrijdag rondom de kwalificatie is deze verwachting inmiddels bijgesteld. Het lijkt de gehele vrijdag droog te blijven, al is het weer verraderlijk in de Oostenrijkse bergen. De kans op regen rondom de kwalificatie is momenteel nul procent, met een lichte noorderwind. We lijken dus een 'normale' kwalificatie in te gaan.

Een thuiswedstrijd voor Max Verstappen, die dit weekend in actie komt op de Red Bull Ring.
Een thuiswedstrijd voor Max Verstappen, die dit weekend in actie komt op de Red Bull Ring.

Verstappen in Oostenrijk

Het is al enkele keren aangehaald voorafgaand aan het weekend: Oostenrijk is Verstappen-terrein. Maar liefst vier keer won hij op de Red Bull Ring, waarvan twee zeges in één jaar in 2021. Het circuit ligt hemzelf en zijn team, Red Bull Racing, goed. Of dat dit jaar ook zo is, moet nog maar blijken, want Red Bull heeft zich met de ontwikkeling van de RB18 wel gericht op andere eigenschappen dan in het verleden.

Desalniettemin heeft Red Bull met de Red Bull Powertrains-krachtbron, voorheen van Honda, een motor die het op hoogte goed doet. Dat kan ze nét die paar tienden extra bieden om Ferrari en Mercedes op een veilige afstand te houden. Verkijkt u zich hier echter niet op, want de twee rivalenteams zijn met name in snelle bochten sterk, en daar heeft de Red Bull Ring er ook een paar van.

Kwalificatie Oostenrijk live kijken?

De Grand Prix van Azerbeidzjan wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op kwalificatie Oostenrijk

Een voorgevoel dat Verstappen het het aankomende weekend goed gaat doen? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws