Windsor weet het zeker: 'Verstappen gaat snel weer races winnen' Opinie
Opinie

Windsor weet het zeker: 'Verstappen gaat snel weer races winnen'

Windsor weet het zeker: 'Verstappen gaat snel weer races winnen'

Voor Max Verstappen was de race in Azerbeidzjan er eentje om snel te vergeten. De Nederlander kwam met mazzel als vijfde over de streep in Bakoe na de crash tussen Sergio Pérez en Carlos Sainz. Lando Norris, zijn grote concurrent in het kampioenschap, kwam als vierde over de streep. De Brit moest vanaf de vijftiende plek vertrekken na een gele vlag in de kwalificatie. Peter Windsor verklaart waarom Max Verstappen zo langzaam was in Bakoe, maar legt ook de vinger op de zere plek voor Lando Norris. Volgens Windsor zijn dit de momenten waarop Norris de inhaalslag moet maken in het kampioenschap.

Verstappen vertelde na zijn race over de problemen met de auto. De Nederlander koos voor een aanpassing aan de afstelling voor de kwalificatie. Volgens Windsor komen de problemen van Verstappen op zondag hieruit voort. 'Het is een lastige vraag. Verstappen vertelde zelf ook dat de aanpassing verkeerd uitpakte en dat de auto in Parc Fermé stond. Het zal waarschijnlijk iets met de demping van de auto te maken hebben', stelt Windsor op het YouTube-kanaal van Cameron F1. 'Red Bull krijgt de afstelling de laatste races helemaal niet zoals Verstappen het wil.'

'Red Bull gaat terugkomen'

Het rijderskampioenschap lijkt nog spannend te gaan worden. Waar Verstappen het moeilijk heeft met zijn RB20, gaat de MCL38 van Norris overal goed. Toch denkt Windsor dat Norris niet genoeg heeft geprofiteerd van de moeilijkheden van Verstappen. 'Als je Norris bent, moet je optimaal gebruikmaken van elke race waarin Verstappen moeilijkheden heeft', stelt Windsor. 'Dat zijn de momenten dat je gegarandeerd eerste, tweede of derde moet worden. Dat gebeurt momenteel dus gewoon niet. Geloof mij, Verstappen en Red Bull gaan terugkomen en weer races winnen voordat het seizoen is afgelopen.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Windsor weet het zeker: 'Verstappen gaat snel weer races winnen'
Lando Norris gevolg door Max Verstappen.

Windsor benadrukt dat het waarschijnlijk al te laat is voor Norris om de inhaalslag te voltooien. De afgelopen races zijn hier cruciaal in geweest, stelt Windsor. 'Het moment waarop ze toe moesten slaan, was tijdens de laatste drie races, en dat is niet gebeurd', legt Windsor uit. 'Dat is het grote probleem bij Norris en McLaren.' Het team uit Woking nam wel de leiding in het constructeurskampioenschap over van Red Bull. Met de overwinning van Piastri en de vierde plek van Norris heeft McLaren een voorsprong van twintig punten ten opzichte van Red Bull. Volgens Windsor betekent de huidige gang van zaken niet per se dat McLaren dit kampioenschap wint. Hij verwacht eerder dat het nog een leuk gevecht gaat worden. 'Ik heb het idee dat die strijd nog wel eens chaos kan worden', concludeert Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws