Windsor trots op Verstappen: 'Deelde daarover zijn mening zoals een wereldkampioen dat moet doen' Opinie
Opinie

Windsor trots op Verstappen: 'Deelde daarover zijn mening zoals een wereldkampioen dat moet doen'

Windsor trots op Verstappen: 'Deelde daarover zijn mening zoals een wereldkampioen dat moet doen'

Formule 1-analist Peter Windsor denkt dat de zege in sprintrace een geweldige opsteker is voor Red Bull Racing en Max Verstappen en absoluut bevestigt dat Red Bull de stijgende lijn weer te pakken heeft. Windsor had al mooie woorden aan het adres van Verstappen na zijn prestaties op zaterdag, en deelde ook complimenten uit aan technisch directeur Pierre Waché, die een goed updatepakket in elkaar heeft gezet. Windsor gaat verder in op de sprintrace van Red Bull.

Voorafgaand aan het weekend gaf Red Bull aan dat ze een allesbepalende update mee zou nemen naar Austin, maar toen men eenmaal het formulier bekeek dat de Oostenrijkse renstal had ingeleverd, waar maar twee componenten als updates stonden, vroeg iedereen zich af hoe groot de impact van de upgrade zou zijn. Red Bull had de vloerranden en de motorkap aangepakt, maar het resultaat was absoluut te zien. Windsor loofde het technische team van Red Bull dat ze zo'n goede update hebben meegebracht, en dat zonder de hulp van Adrian Newey. Vanaf nu is het onwards en upwards.

McLaren had meer updates meegenomen, en Windsor vraagt zich af of de Britse renstal te veel heeft aangepast. 'Als je kijkt naar waar McLaren nu staat, is het mogelijk dat McLaren zelfs een beetje is gestagneerd', zegt Windsor in de analyse op zijn YouTube-kanaal. 'Maar Mercedes werd weggeblazen op een dag waarop McLaren niet heel goed was, en Ferrari sneller was dan zowel McLaren als Mercedes in de sprintrace', gaat Windsor verder, waar hij Mercedes ook bij betrekt. 'Dus het is echt Red Bull die geweldig werk heeft gedaan met de auto. Ferrari ook, maar Mercedes en McLaren met de meeste updates hadden toch een mindere dag.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Windsor trots op Verstappen: 'Deelde daarover zijn mening zoals een wereldkampioen dat moet doen'
Red Bull nam een update mee naar COTA, en de update sloeg zeker aan.

Windsor op een lijn met Verstappen

De Britse analist heeft genoten van de sprintrace en vond het goed om te zien dat Verstappen de coureur was die de race won. 'Het was een geweldige overwinning van Max, geweldig voor Red Bull, geweldig voor het team van ingenieurs van Red Bull', somt Windsor op. 'En goed om hem gewoon weer te zien doen wat hij normaal doet.' Windsor hoopt dat Red Bull haar huidige vorm behoudt, en niet weer in een dip belandt. Als de kampioensformatie zo competitief blijft, verwacht Windsor ook een einde aan de geruchten dat Verstappen vertrekt bij Red Bull. 'Onlangs zei ik nog: Max gaat nog een race winnen dit jaar', zegt Windsor.

'En dat zei ik in een tijd waarin veel mensen zeiden: Red Bull heeft echt problemen, Max wil vertrekken. En ik zei: waarom zou hij weg willen gaan? A: het is nog steeds een heel goed team, en B: hij gaat waarschijnlijk nog wel wat races winnen voor het einde van het jaar. Dit was natuurlijk een sprintrace, maar hij heeft wel gewonnen. Dus daar heb je het', klinkt de Brit. Verstappen gaf grappend aan dat hij de race won omdat hij de sprintraces juist niet leuk vindt. 'Ik ben er ook nog steeds geen fan van!' zegt Windsor om Verstappen bijval te geven. 'Hij vatte het goed samen toen hij zei dat het moeilijk genoeg is om de auto af te stellen in zo'n weekend.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen cota zaterda sprintrace redbullracing
Windsor voorspelde al dat Verstappen nog een race zou winnen dit jaar.

Verstappens uitgesproken mening wordt opnieuw gewaardeerd

Verstappen heeft al vaker aangegeven het nut van de sprintrace niet echt in te zien, en benadrukte opnieuw dat hij niet echt weet waarvoor het team zich voor moet bereiden als er toch amper tijd is om de auto af te stellen. 'Ik vond het interessant om hem dat te horen zeggen. Hij uitte zijn mening daarover zoals een drievoudig wereldkampioen dat zou moeten doen', looft Windsor. 'Nu op naar de Grand Prix op zondag. Het wordt een grote dag, een groot evenement', aldus de Brit, die geen voorspellingen doet dit keer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws