Windsor reageert op vraag over misgelopen 2021-titel Hamilton: 'Maar goed, dat zal niet gebeuren' Opinie
Opinie

Windsor reageert op vraag over misgelopen 2021-titel Hamilton: 'Maar goed, dat zal niet gebeuren'

Windsor reageert op vraag over misgelopen 2021-titel Hamilton: 'Maar goed, dat zal niet gebeuren'

Peter Windsor verwacht niet dat de achtste wereldtitel er zal komen voor Lewis Hamilton. Zelfs als Ferrari, dat vanaf volgend seizoen de nieuwe werkgever is van de 39-jarige coureur uit Stevenage, in de komende jaren de beste bolide weten te bouwen, dan zet de Britse journalist nog zijn geld op Charles Leclerc. Overigens is Windsor wel van mening dat Hamilton al een achtste titel had moeten hebben.

Voor de laatste F1-titel van Hamilton moeten we alweer terug naar het coronajaar 2020. De Brit behaalde dat seizoen zijn zevende kampioenschap, waarmee op gelijke hoogte kwam met een andere legende uit de koningsklasse van de autosport: Michael Schumacher. Tot dusver is het de Mercedes-coureur nog altijd niet gelukt om zijn achtste wereldtitel te veroveren, al was hij er in 2021 verschrikkelijk dichtbij.

De bewuste race in Abu Dhabi komt tijdens een livestream van Windsor op zijn YouTube-kanaal weer ter sprake als een kijker, die vervolgens wil weten of Windsor nog in een titel voor de Brit gelooft, de hoop uitspreekt dat Hamilton na de situatie in 2021 nog een keer wereldkampioen kan worden. 'Ik zou graag zien dat Abu Dhabi teruggedraaid zou worden en hij (Hamilton, red.) dat kampioenschap zou winnen', is de eerste reactie van Windsor.

'Ik ben van mening dat het een belachelijke beslissing op het verkeerde moment was', doelt Windsor op de beslissing van de toenmalige wedstrijdleider Michael Masi om slechts een deel van de achterblijvers een ronde terug te geven. 'En dat kostte hem het kampioenschap. Daarnaast reed hij misschien wel de beste F1-race uit zijn carrière, maar goed het zal niet gebeuren', doelt Windsor op het feit dat de uitslag van de race in Abu Dhabi vaststaat. 'Niets ten nadele van Max (Verstappen, red.), want ik weet dat ook Max een aantal geweldige races heeft gereden (dat jaar), maar die situatie in Abu Dhabi was absoluut schandalig. En daar is tot op de dag van vandaag nog altijd niet echt goed naar gekeken', vindt Windsor.

Komt er nog een achtste?

Waar die achtste er dus volgens Windsor al had moeten zijn, daar laten de statistieken iets anders zien. De teller staat nog altijd op zeven en de journalist denkt dat het daar ook bij zal blijven. 'Als Ferrari een auto weet te bouwen die kampioenschappen kan winnen, dan nog denk ik dat Leclerc eerder wereldkampioen wordt dan Lewis (Hamilton, red.)', schat Windsor de kansen van zijn landgenoot bij Ferrari niet al te hoog in.

'Als de bolide bijvoorbeeld net zo goed is als de RB19 (van Red Bull) van vorig seizoen was, dan denk ik dat Charles waarschijnlijk iets sneller is in meer dan de helft van de gevallen. Lewis zal zeker zijn betere dagen hebben en zijn overwinningen pakken, maar over een heel seizoen van 24 races denk ik dat het heel lastig zal zijn voor Lewis om Charles te kloppen', voorspelt Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws