Voormalig Formule 1-coureur prijst Colapinto: 'Argentijnse Verstappen' Opinie
Opinie

Voormalig Formule 1-coureur prijst Colapinto: 'Argentijnse Verstappen'

Voormalig Formule 1-coureur prijst Colapinto: 'Argentijnse Verstappen'

Franco Colapinto heeft nog maar drie races gereden in de koningsklasse van de autosport, maar kan nu al rekenen op grote complimenten. De 21-jarige Argentijn mocht vanaf Monza plaatsnemen in de Williams als vervanger van de matig presterende Logan Sargeant. De keuze van teambaas James Vowles pakt tot dusver uitstekend uit. De Argentijn wordt door voormalig Formule 1-coureur en landgenoot Miguel Angel Guerra vergeleken met drievoudig wereldkampioen Max Verstappen.

Nadat Sargeant de deur werd gewezen na Zandvoort, waren veel mensen verbaasd door de keuze voor Colapinto. De Argentijn had namelijk geen hele bijzondere carrière achter de rug in de juniorenklassen. James Vowles had echter toch groot vertrouwen in de Argentijnse coureur. 'Ik heb nog nooit iemand gezien die zo omgaat met de druk als rookie zijnde. Ook in de simulator zagen we al dat hij enorm snel was', vertelde Williams-teambaas James Vowles over de keuze voor Colapinto.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Voormalig Formule 1-coureur prijst Colapinto: 'Argentijnse Verstappen'
Franco Colapinto.

En dit bleek al snel de juiste keuze. Waar Sargeant in 36 races tijd slechts één punt behaalde, kreeg Colapinto het voor elkaar om in zijn tweede race in de koningsklasse vier punten te scoren. Hij finishte namelijk op de achtste plaats in Bakoe. Met deze sterke prestaties hoopt de Argentijn alsnog een zitje te veroveren voor 2026. Bij Williams is er volgend seizoen namelijk geen ruimte voor het talent; hier zijn de zitjes namelijk bezet door Carlos Sainz en Alexander Albon. De enige plek waar de Argentijn een eventueel zitje kan krijgen, is bij het Stake F1 team, wat per 2026 overgaat in Audi.

Vergelijking met Verstappen

De prestaties van het jonge talent wekken natuurlijk ook interesse in zijn thuisland. Zo ook bij voormalig Formule 1-coureur Miguel Angel Guerra, de landgenoot van Colapinto. Hij omschrijft de Williams-coureur als de 'Argentijnse Verstappen'. 'We hebben echt een geweldige coureur. Hij is de Argentijnse Verstappen', vertelt Guerra tegenover El Grafico. 'Elke teambaas die een beetje logisch na kan denken, zoals James Vowles bij Williams, moet al aan het praten zijn met het persoonlijke team van Colapinto.'

Vowles vertelde over zijn huidige protegé dat hij rijdt 'alsof hij het al jaren doet'. Guerra gaat zelfs nog een stapje verder. Volgens hem doet zijn landgenoot het een stuk beter dan enkele ervaren coureurs op de grid. 'In de drie races die hij heeft gereden, heeft hij minder fouten gemaakt dan Carlos Sainz, Alex Albon, Charles Leclerc of Sergio Pérez. Die lijken mij eerder de rookies', stelt Guerra. 'Franco rijdt als een ervaren coureur, daarom praat iedereen al over hem. Het was een warm welkom voor hem tijdens de eerste race, maar wanneer ze zien dat hij rijdt alsof iedereen hetzelfde is, gaat alles veranderen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws