Benson verwacht dat Pérez onder druk gezet wordt door Lawson: 'Dat zou slecht nieuws zijn' Opinie
Opinie

Benson verwacht dat Pérez onder druk gezet wordt door Lawson: 'Dat zou slecht nieuws zijn'

Benson verwacht dat Pérez onder druk gezet wordt door Lawson: 'Dat zou slecht nieuws zijn'

De laatste zes races van het seizoen gaat Liam Lawson plaatsnemen in de Visa Cash App Racing Bulls. Als de Nieuw-Zeelander deze kans met beide handen aanpakt, en consequent Yuki Tsunoda weet te verslaan, heeft Lawson een kans op het tweede zitje bij Red Bull. De huidige teamgenoot van Max Verstappen, Sergio Pérez, heeft een contract voor volgend jaar, maar lijkt dus nog lang niet zeker van zijn toekomst bij de Oostenrijkse renstal. Andrew Benson, journalist voor de BBC, ziet mogelijkheden voor de Nieuw-Zeelander, maar ook gevaren voor Pérez.

Lawson werd na Singapore aangekondigd als de vervanger van Daniel Ricciardo. De Nieuw-Zeelander reed vorig jaar al vijf races in de koningsklasse en deed dit behoorlijk. Nu krijgt hij dus wederom een kans om zichzelf te laten zien, maar dit keer met wat extra druk op de schouders. Hij maakt namelijk kans op een eventueel zitje bij Red Bull, zo ziet ook Benson. 'Liam Lawson zijn terugkeer voor de laatste zes races is eigenlijk een soort auditie voor 2025, de vraag is alleen voor welk team', vraagt Benson zich af.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Benson verwacht dat Pérez onder druk gezet wordt door Lawson: 'Dat zou slecht nieuws zijn'
Liam Lawson.

'Als de Nieuw-Zeelander een kans wil hebben op het stoeltje naast Max Verstappen, dan moet hij het op zijn minst op regelmatige basis beter doen dan zijn teamgenoot Yuki Tsunoda. Hij moet constant zijn', vervolgt Benson. 'Als dit hem niet lukt, gaat hij echt geen zitje krijgen bij Red Bull. Als hij dit wel kan, dan is het aan teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko om te bepalen of hij het beter zou doen bij het team dan Sergio Pérez.'

Gevaren voor Pérez

Pérez is intussen al drie seizoenen teamgenoot van Verstappen, maar presteert hier niet naar verwachting. De Nederlander laat vaak weinig heel van zijn teamgenoot, waardoor de Mexicaan de druk lijkt te voelen. Terwijl Verstappen het kampioenschap leidt, ligt Pérez achtste in het kampioenschap. Toch kreeg de 34-jarige coureur een nieuw contract begin dit seizoen. 'Ondanks dat Pérez enkele maanden terug een nieuw contract tekende tot het einde van 2026, staat er duidelijk druk op hem en is het maar de vraag of hij zijn zitje behoudt na zijn matige prestaties.'

De Mexicaan beschikt voor nu natuurlijk over een betere auto dan Lawson. Mocht het dan toch voorkomen dat de Nieuw-Zeelander Pérez verslaat, kan dit grote gevolgen hebben voor de Red Bull-coureur. 'Gezien het verschil tussen de twee auto's op de baan, is het niet realistisch dat Lawson het op het circuit gaat winnen van Pérez. Als dit wel gebeurt, is dit dramatisch voor de carrière van de Mexicaan', concludeert Benson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws