Viaplay-analisten zien mazzeltje bij Verstappen: 'God op je blote knietjes voor bedanken' Opinie
Opinie

Viaplay-analisten zien mazzeltje bij Verstappen: 'God op je blote knietjes voor bedanken'

Viaplay-analisten zien mazzeltje bij Verstappen: 'God op je blote knietjes voor bedanken'

Giedo van der Garde en Ernest Knoors hebben bij het Viaplay-programma Shakedown teruggeblikt op de openingsdag van het Grand Prix-weekend in Italië. Daarin merkten beide heren op dat Max Verstappen een goede eerste dag achter de rug heeft, en dat de wijzigingen aan het circuit in Monza de Nederlander flink in de kaart speelden.

Afgelopen weekenden had Verstappen het juist nog heel lastig. In Nederland wist de regerend wereldkampioen voor het eerst in drie races weer het podium te halen, maar het verschil met racewinnaar Lando Norris bedroeg bijna 23 seconden. Niet alleen is de balans niet goed bij de RB20, Giedo van der Garde beseft ook dat de karakteristieken van de auto niet goed bij Verstappen passen. 'Het probleem is de voorkant van de auto', weet Van der Garde te melden op basis van onboardbeelden uit Nederland.

'Max is een coureur, die graag een auto heeft, die snel draait. Dan kan hij snel draaien en vroeg op zijn gas gaan', zo omschrijft de voormalige coureur de rijstijl van zijn landgenoot. 'Nu zie je steeds dat de auto maar rechtdoor gaat, en dan kom je ook de bocht niet snel uit. Je verbruikt ook meer banden, dat zag je ook in Zandvoort. Hij heeft daar zeventien ronden vooraan gereden, maar daarna was het niks meer.' Norris was in de rest van de race ongeveer een halve seconde per ronde sneller, vooral aan het einde van de stints.

Verstappen met een gelukje

Collega Knoors haakt in op de woorden van Van der Garde. 'Dan hebben we ook nog het probleem met de kerbstones.' In Monza zijn de kerbstones veranderd, en duidelijk lager gemaakt. Vooral in de Ascari-chicane betekent dit nu dat de coureurs volledig over de kerbstones kunnen rijden. 'Je mag God er op je blote knietjes voor bedanken, want dat speelt Max enorm in de kaart', weet de voormalig engineer.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Viaplay-analisten zien mazzeltje bij Verstappen: 'God op je blote knietjes voor bedanken'
Verstappen vliegt over het circuit in Monza.

'Daarnaast komt ook nog het hele gehannes met het bodywork, met oude specificaties en nieuwe specificaties en verschillende vloeren', zo somt Knoors de lastige situatie van Red Bull op. 'Als een team begrijpt wat het moet doen, kan dit niet voorkomen. Als je na Zandvoort die richting gevonden hebt, ga je weer voorwaarts, maar dat moeten we eerst nog maar even zien.' Van der Garde denkt in ieder geval dat Verstappen de vrijdag op optimale wijze heeft ingevuld. 'Hij heeft zich op de longruns gericht. Dat is ook alleen maar goed, want afgelopen weekend zagen we dat ze in de race de banden opvraten. Ze focussen zich op de zondag.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws