Steiner denkt dat Verstappen de titel kan vergeten: 'Wat ik in Singapore heb gezien, was ongelooflijk' Opinie
Opinie

Steiner denkt dat Verstappen de titel kan vergeten: 'Wat ik in Singapore heb gezien, was ongelooflijk'

Steiner denkt dat Verstappen de titel kan vergeten: 'Wat ik in Singapore heb gezien, was ongelooflijk'

Voormalig Formule 1-teambaas Guenther Steiner was nogal onder de indruk van Lando Norris en McLaren in Singapore en vreest het ergste voor Max Verstappen. McLaren is Red Bull Racing al gepasseerd in het constructeurskampioenschap en verwacht niet dat Red Bull die achterstand nog in kan halen. Hoe dan ook kan er nog veel gebeuren in de laatste zes races van het seizoen en zijn de kampioenschappen nog niet beslist.

Red Bull deed in Azerbeidzjan het voorwerk al om in Singapore progressie te boeken met de auto. Na de zomerstop noemde Verstappen de RB20 een monster, en was de auto dusdanig lastig te besturen dat ook de Nederlander er niets meer mee kon. In Bakoe bracht de Oostenrijkse renstal een upgrade aan de vloer aan en ging het al wat beter. Verstappen was zelf niet tevreden over zijn weekend in Bakoe, maar dat kwam meer door de afstellingen die hij liet aanpassen dan door de driveability van de auto in het geheel.

In Singapore ging het vooral na de vrijdagtrainingen al stukken beter volgens de regerend wereldkampioen. Hij werd tweede in de kwalificatie en werd ook tweede op zondag. Norris won de race echter wel met een enorme voorsprong. 'En ik denk dat hij niet eens alles aan het geven was', zegt Steiner in de Red Flags-podcast. 'McLaren vroeg of hij een gat kon proberen te maken. No shit, het gat was er binnen twee ronden al. Ik ben heel erg onder de indruk van hoe goed die auto op dit moment is', geeft de oud-teambaas aan.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

mclaren oscar piastri singapore gp zondag 2024
Steiner bewonderde de prestatie van Norris tijdens de Grand Prix van Singapore.

Iedereen wacht met spanning af op Austin

Dat Red Bull er niet bijzonder goed bij zou zitten, had de kampioensformatie voorafgaand aan het weekend al verwacht. Circuits met hobbels en kerbs passen niet bij de RB20, en dat is al een lange tijd duidelijk. P2 was volgens Verstappen dan ook meer dan het maximale. Vanaf Austin moet het beter gaan, vooral omdat Red Bull dan een upgradepakket meeneemt. Helpt het dan dat er een herfststop is momenteel? 'Wat ze meenemen naar Austin is toch al ontwikkeld', geeft Steiner aan.

'Ze zijn hoe dan ook goed voorbereid. De vraag is alleen hoe groot de upgrade zal zijn en hoe het hen gaat helpen om de achterstand in te halen. De rest is best wel straight forward. Ik denk niet dat het mogelijk is om de achterstand nog in te halen', vreest de Zuid-Tiroler. 'Ik wed ook op Lando', gaat hij verder over de titelstrijd. 'Wat ik zag in Singapore was ongelooflijk. Lando kuste de muur een paar keren, maar het ging goed. Misschien verloor hij zijn concentratie even, of probeerde hij juist alles perfect te doen. Het liep goed af, in ieder geval.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

red bull racing sergio perez singapore gp zondag 2024 3
Pérez scoorde maar een punt in Singapore, en dus verwacht Steiner niet dat Red Bull de achterstand nog in gaat halen.

Colapinto als oplossing voor Audi

Naast Norris en McLaren was Steiner ook onder de indruk van Franco Colapinto. De jonge Argentijn stapte in Monza in de Williams-bolide om Logan Sargeant te vervangen. Hij maakt tot nu toe een behoorlijk goede indruk op iedereen. Ook in Singapore reed hij erg goed, ondanks dat het zijn eerste keer was op het Marina Bay Street Circuit. 'Ik weet niet of Sauber nog zo'n jaar gaat hebben, of Valtteri Bottas nog zo'n jaar gaat hebben als dit. Dat is natuurlijk niet gegarandeerd, maar zo ziet het er wel naar uit', kaart Steiner aan over Sauber.

Het team bereidt zich voor op de komst van Audi, aangezien het in 2026 een fabrieksteam zal worden van het Duitse merk. Zo vlekkeloos gaat het echter niet, aangezien Sauber nog geen enkel punt heeft kunnen scoren. Tot nu toe heeft Audi alleen Nico Hülkenberg vastgelegd en gaan er verhalen rond dat ze Bottas ook nog een jaar willen houden. Colapinto heeft geen zitje in 2025, dus zien velen een kans voor de Argentijn. 'Dan kan iemand als Colapinto de perfecte oplossing zijn', concludeert Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws