Steiner aan de kant van Verstappen: 'Straks gaat de FIA zeggen dat je je baard moet afscheren' Opinie
Opinie

Steiner aan de kant van Verstappen: 'Straks gaat de FIA zeggen dat je je baard moet afscheren'

Steiner aan de kant van Verstappen: 'Straks gaat de FIA zeggen dat je je baard moet afscheren'

Günther Steiner vindt de reactie van de FIA wat betreft de uitspraken van Max Verstappen een beetje overtrokken. De coureur van Red Bull Racing kreeg een taakstraf omdat hij een scheldwoord gebruikte tijdens een persconferentie. Steiner merkt op dat sommige regels steeds strikter worden en hij hoopt dat de reglementen niet nog stringenter worden.

De FIA wil dat scheldwoorden zo min mogelijk voorkomen in de wereld van de autosport. Formula One Management doet al zijn best om de scheldwoorden te censureren tijdens het uitzenden van de boordradio's, maar dat is niet voldoende voor het bestuursorgaan. Verstappen was de eerste coureur die een straf kreeg voor het gebruiken van een scheldwoord. De coureur van Red Bull zei tijdens de persconferentie voorafgaand aan het weekend in Singapore dat zijn auto 'f***ed' was.

Hiervoor gaf de FIA de drievoudig wereldkampioen een taakstraf. De FIA probeert de Formule 1 zo kindvriendelijk mogelijk te houden, aangezien het bestuursorgaan een grote aanwas aan jonge fans heeft gezien. Steiner reageert hier op ludieke wijze op. 'De Formule 1 is al een vriendelijke plek voor kinderen. Ze vinden de sport geweldig. Kinderen willen gewoon niet verveeld raken', geeft de oud-teambaas aan in de Red Flags-podcast.

Steiner aan de kant van Verstappen

Er zijn twee kampen ontstaan in de Formule 1 na de uitgedeelde taakstraf aan Verstappen. Het ene kamp hoopt dat Verstappen zijn taakstraf nooit uitvoert, terwijl anderen het dom vonden van de Red Bull-coureur. 'Max had het over zijn auto en niet over een persoon. Had hij andere woorden kunnen gebruiken? Zeker. Gebruikte hij terminologie die wel vaker wordt gebruikt door Formule 1-coureurs? Ja. Is het goed wat hij deed? Misschien niet, maar het was ook niet fout.'

'Ik hink een klein beetje of twee gedachten', is de uiteindelijke conclusie van Steiner. De Italiaan vindt echter dat scheldwoorden niet volledig verbannen kunnen worden uit het racen. 'In de race kan ik het volledig begrijpen. De adrenaline is heel erg hoog en als iemand iets doms doet, dan moet je er even iets uit laten. Je meent dan niet wat je zegt. De FOM doet het heel goed om alles te censureren, al weet iedereen altijd wat er gezegd wordt. Het is of een woord dat begin met een S of een woord dat begint met een F.'

'Het had absoluut niet zo groot gemaakt hoeven worden', vervolgt Steiner, die toch een kant lijkt te kiezen. De oud-teambaas merkt op dat de FIA de afgelopen jaren wel vaker ver gaat met zijn regelgeving. 'Het is een beetje als twee jaar geleden, toen er een discussie ontstond over sierraden. Het is 2024, kan mij het schelen dat iemand een oorbel in heeft. Straks gaan ze nog zeggen dat je je haar moet knippen of je baard moet afscheren', aldus Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws