Smedley verwacht dat Hamilton Ferrari gaat veranderen: 'Dat gaat het team beter maken' Opinie
Opinie

Smedley verwacht dat Hamilton Ferrari gaat veranderen: 'Dat gaat het team beter maken'

Smedley verwacht dat Hamilton Ferrari gaat veranderen: 'Dat gaat het team beter maken'

Begin dit jaar kwam naar buiten dat Lewis Hamilton een schokkende overstap gaat maken naar het team van Ferrari. De Brit gaat na twaalf seizoenen Mercedes verlaten voor het legendarische 'steigerende paard'. Volgens velen is het een gewaagde overstap, maar wel een begrijpelijke; elke coureur wil in de rode overall succesvol zijn. Ook voormalig Ferrari-engineer Rob Smedley snapt de keuze van Hamilton. Volgens de landgenoot van Hamilton gaat de stap naar Ferrari het verschil maken, omdat dit veel vertrouwen gaat geven aan de Italiaanse renstal.

Met 104 overwinningen en zeven wereldtitels op zak heeft Hamilton genoeg bagage om mee te nemen richting Italië. Het team van Ferrari neemt dus afstand van Carlos Sainz en gaat samenwerken met de Britse superster. Volgens voormalig Ferrari-engineer Rob Smedley gaat de komst van Hamilton een positieve invloed hebben op het in Maranello gevestigde team. 'Ik denk dat Ferrari echt gaat presteren zodra Hamilton daar is, hij gaat echt het verschil maken', stelt Smedley in de podcast Formula For Success. 'Wanneer een coureur als Lewis Hamilton naar je team wil komen, dan hoef je geen entourage mee te nemen. Hamilton heeft de juiste keuze gemaakt om geen ingenieurs mee te nemen, want het team gaat hem gegarandeerd goed ontvangen.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Smedley is compleet overtuigd van Hamilton bij Ferrari: 'Hij gaat dat daar laten zien'
Hamilton in zijn Mercedes.

'Hij heeft sowieso zijn eigen team om zich heen. Als je ergens heen gaat met een reputatie zoals die van Lewis, dus dat ze weten dat je levert, dan vormt het team zich vanzelf om Lewis heen', vervolgt Smedley stellig. 'Als dat gebeurt, dan moet Lewis ook zijn deel doen natuurlijk. Hij moet zichzelf aanpassen en meegaan in de cultuur van het team. Als hij dat kan doen, dan gaan ze echt van hem houden. Dan gaat Lewis echt vleugels krijgen', vertelt de Britse engineer over de overstap van zijn landgenoot.

Ook vertrouwen voor het team

Volgens Smedley is de overstap niet alleen belangrijk voor de coureur, maar is dit ook iets wat het team vertrouwen geeft; dit kan het verschil maken, aldus de ingenieur. 'Het team voelt ook nu dit enorme vertrouwen. Een zevenvoudig wereldkampioen wil bij je team komen rijden', verklaart Smedley.

'Dit betekent dus dat hij jouw team verkiest boven het team waar hij al zo lang heeft gereden. Dat gaat het team echt een flinke boost geven. Als iedereen hierdoor één of twee procent harder of slimmer gaat werken, dan gaan er ongetwijfeld hele mooie dingen gebeuren voor het team', concludeert Smedley over de overstap van Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws