Rosberg waakzaam over toekomst Aston Martin: 'Dat moet wel samengaan' Opinie
Opinie

Rosberg waakzaam over toekomst Aston Martin: 'Dat moet wel samengaan'

Rosberg waakzaam over toekomst Aston Martin: 'Dat moet wel samengaan'

Voormalig wereldkampioen Nico Rosberg denkt dat Aston Martin waakzaam moet blijven over de toekomst. Het Britse team heeft meerdere malen haar titelaspiraties uitgesproken en heeft dan ook een eventueel belangrijke factor aangetrokken in de vorm van Adrian Newey. Toch denkt de Duitse Rosberg dat goede mensen binnen je team niet gelijk een wereldtitel opleveren; het team moet namelijk ook een geheel worden als het daadwerkelijk wil meevechten voor de titel in 2026.

Lawrence Stroll staat bekend als iemand die er geen doekjes om windt. De Canadees vertelde al meerdere malen dat hij zijn team snel aan de top wil zien. Momenteel is het team van Aston daar nog lang niet. De Britse renstal moet namelijk hard knokken om überhaupt in de punten te komen dit jaar, en de weg naar podiums lijkt nog erg lang. In 2023 lukte dit echter wel vaak, dus er zit duidelijk rek in het team van Fernando Alonso en Lance Stroll.

Belangrijk puzzelstukje

Maar Lawrence Stroll heeft in september een belangrijk stukje gevonden om de Aston Martin-puzzel compleet te maken. De Canadees sloot namelijk een deal met de succesvolste ontwerper die de koningsklasse ooit gezien heeft: Newey. De 65-jarige Brit vertrok in mei van dit jaar bij het team van Red Bull, waarmee hij meerdere wereldtitels in de wacht wist te slepen. Sinds Newey heeft getekend, wordt er daadwerkelijk veel rekening gehouden met Aston Martin als het gaat om de titelstrijd voor 2025.

Toch is het zo makkelijk allemaal niet, als we Rosberg moeten geloven. De Duitser benadrukt dat het halen van 'sterren' niet altijd voor succes zorgt. 'Kijk naar PSG (Paris Saint Germain, red) in het voetbal. Die hadden Messi, Neymar en Mbappé, alle drie tegelijkertijd. Drie van de beste voetballers ooit en alle anderen waren ook heel goed', stelt Rosberg bij Sky Sports. 'Die hebben ook nooit de Champions League gewonnen. Het is natuurlijk mooi om de beste van de beste aan boord te krijgen, maar ze moesten zich nog steeds samenvoegen, optimaal samenwerken, want je bent net zo goed als het hele team gezamenlijk', stelt de Duitser.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Rosberg waakzaam over toekomst Aston Martin: 'Dat moet wel samengaan'
Adrian Newey en Lawrence Stroll.

Volgens Rosberg is het dan ook belangrijk dat Newey er niet alleen voor komt te staan, omdat het onmogelijk is om resultaat te leveren zonder een goed team om je heen. 'Adrian Newey alleen is niet in staat om een auto te bouwen die goed genoeg is om voor de wereldtitels te vechten. Hij heeft daarbij echt de rest van het team nodig', omschrijft de Duitser.

'Tuurlijk kan hij ze de juiste richting geven en ze vanaf daar heel goed begeleiden, maar hij heeft een team nodig dat met hem mee kan excelleren. Dat moeten we allemaal nog zien. Dat gaat nog een uitdaging worden om het een echte familie te maken die met zijn allen dezelfde kant op willen gaan', zo concludeert Rosberg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws