Plooij schetst doemscenario: 'We moeten niet zo positief afsluiten' Opinie
Opinie

Plooij schetst doemscenario: 'We moeten niet zo positief afsluiten'

Plooij schetst doemscenario: 'We moeten niet zo positief afsluiten'

Red Bull Racing heeft een zeer teleurstellend weekend achter de rug. Na een totaal mislukte vrijdag herstelde Max Verstappen zich op zaterdag nog, maar in de race viel het qua snelheid vies tegen, en daarnaast ontving Verstappen twee straffen. Bij teamgenoot Sergio Pérez ging het zo mogelijk nog slechter: de Mexicaan kwam in zijn thuisrace als laatste over de streep.

In Austin deed Verstappen nog goede zaken in het kampioenschap door twee keer voor Lando Norris te finishen, maar in Mexico slonk de voorsprong weer snel. Na een race vol controverse pakte Norris als nummer twee tien punten meer dan Verstappen, die als zesde over de streep kwam, enkele seconden voor Kevin Magnussen. Na afloop ging het echter niet over het gebrek aan snelheid bij Verstappen, maar over de incidenten met Norris. 'Ik vind het heel begrijpelijk dat Max dit doet, maar dit moet hij niet willen. Ik snap het wel', geeft Jack Plooij aan bij het Race Café.

Plooij wijst er dan ook op dat het bij Pérez nog veel slechter ging. De Mexicaan startte als achttiende, al stond hij bijna op de achtste startrij, omdat hij ver voor zijn startvak stond. Zelfs trok Pérez dat in twijfel. 'Verder had hij best een prima race, toch? Ik vind het een beetje lullig dat je hem nu afrekent op die start', grapt Plooij. Pérez kwam later nog in aanraking Liam Lawson, en sloot de race als hekkensluiter af, nadat hij in de laatste ronde nog een poging deed om het punt voor de snelste rondtijd bij Charles Leclerc weg te pakken. Ook dat lukte niet.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Plooij schetst doemscenario: 'We moeten niet zo positief afsluiten'
Pérez rijdt rond in de achterhoede.

Somber scenario

Vervolgens gaat het over de kansen voor Verstappen in de titelstrijd. De voorsprong van Verstappen op Norris is voor het eerst sinds de Grand Prix van Japan minder dan vijftig punten. 'Hij heeft geen stap richting de titel gezet', vindt collega Olav Mol. 'Norris is zoveel punten ingelopen dat Verstappen in Brazilië geen kampioen kan worden.' Als Verstappen deze week al wereldkampioen zou willen worden, dan zou hij na de Grand Prix in Brazilië minimaal 86 punten voorsprong moeten hebben. Nu kan hij zijn voorsprong komend weekend in theorie maximaal uitbreiden tot 81 punten voorsprong.

Mol richt zich op de eerste kans waarbij Verstappen kampioen kan worden: Las Vegas. 'Verstappen heeft één sprintrace en twee Grands Prix te gaan om dertien punten uit te lopen op Lando Norris. Hij moet uit Las Vegas vertrekken met zestig punten voorsprong in het WK. Hij heeft nu 47 punten voorsprong. Hij moet daarnaast nog een gridstraf van vijf plekken pakken', zo geeft Mol zelf al aan dat dit een lastige opdracht zal zijn.

Plooij vindt het een beetje misplaatst dat zijn collega uittekent hoe Verstappen in Las Vegas al kampioen kan worden. 'We moeten niet zo positief afsluiten, dat Max punten moet uitlopen op Norris. Hij moet zo weinig mogelijk punten verliezen op Norris.' Plooij rekent er dus op dat als Verstappen kampioen wordt, dat dit in de laatste twee races moet gebeuren. De pitreporter vreest er namelijk voor dat Verstappen blijft kampen met een trage Red Bull. 'Ik denk dat er niet veel aan gaat veranderen de komende races.' Wel verwacht Plooij dat Verstappen weer zal gaan maximaliseren. 'Het ligt niet aan Max. Hij koelt wel weer af.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws