Doornbos met harde kritiek op Ferrari: 'Dat is laf, doe effe normaal!' Opinie
Opinie

Doornbos met harde kritiek op Ferrari: 'Dat is laf, doe effe normaal!'

Doornbos met harde kritiek op Ferrari: 'Dat is laf, doe effe normaal!'

Ferrari heeft sportief gezien een uitstekend weekend achter de rug, maar de analisten van Ziggo Sport merkten op dat niet alles koek en ei is bij het Italiaanse team. Zo leek er na de race sprake te zijn van onderlinge frustraties tussen racewinnaar Carlos Sainz, en kopman Charles Leclerc. Robert Doornbos ergert zich aan die onderlinge spanning, en denkt dat vooral Leclerc tot de orde geroepen zal worden.

Ferrari heeft inmiddels vijf Grands Prix gewonnen in 2024: nadat McLaren tussen de zomerstop en de herfststop heerste, won Ferrari sinds de meest recente onderbreking in de Formule 1-kalender beide races. In Austin trok Leclerc aan het langste eind, en in Mexico was Sainz heel en meester. De goede resultaten hebben ervoor gezorgd dat Ferrari voor het eerst sinds Spanje 2022 weer voor Red Bull Racing in het constructeurskampioenschap staat, terwijl de achterstand op McLaren met vier weekenden te gaan nog 29 punten bedraagt.

Wat is er aan de hand?

Daarmee kan Ferrari voor het eerst sinds 2008 een hoofdprijs pakken, maar pitreporter Jack Plooij wijst erop dat beide Ferrari-coureurs na de race niet blij met elkaar waren. Bij Ziggo Sport is te zien dat beide mannen elkaar na de uitloopronde tot tweemaal toe negeren. Sainz probeert Leclerc nog aan te spreken, maar de Monegask negeert zijn teamgenoot beide keren, en loopt door zonder iets te zeggen. Plooij denkt dat de frustratie uit de race komt, en wijst op een boordradio van Leclerc. 'Hij vroeg: what the f*ck zijn we hier aan het doen?'

Olav Mol wijst erop dat er eerder al meer boordradioverkeer was. 'Er is een boordradio geweest, die wij niet gehoord hebben. Daar gaf Sainz ook een reactie.' Doornbos meent dat de onvrede van Sainz eruit voorkwam dat Leclerc zich niet aan de afspraken hield. In Austin was Leclerc al geïrriteerd over Sainz, die in de sprintrace agressief racete tegen Leclerc. Sainz werkt een goed seizoen af, maar weet al sinds de winterstop dat hij na dit seizoen moet vertrekken. De 30-jarige Spanjaard tekende bij Williams, bij gebrek aan competitievere alternatieven.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

carlos sainz kwalificatie mexico zaterdag 2024 ferrari
Sainz presteert uitstekend, maar moet toch naar de achterhoede verkassen.

'Dit krijgt Leclerc echt wel te horen'

Doornbos denkt onvrede over Leclerc sneller reed dan wat onderling afgesproken was. 'We hoorden de frustraties van Sainz. Het klonk alsof het team had gezegd dat ze eerst de race naar zich toe zouden trekken, en daarna gezegd heeft: dit is de snelheid die jullie gaan rijden voor de perfecte strategie. Daarna keek Sainz in zijn spiegel, en zag hij Leclerc met een seconde per ronde dichterbij komen. Toen dacht hij ook: wat is dit nou? Daar komt de frustratie vandaan', zo spreekt de Rotterdammer zijn overtuiging uit.

Het is niet voor het eerst, en ook zeker niet voor het laatst dat de rivaliteit tussen teamgenoten serieuze vormen aanneemt. 'Rosberg-Hamilton en Vettel-Webber schudden elkaar ook nooit de hand na de race', aldus Doornbos, die met twee voorbeelden op de proppen komt. De oud-coureur vindt het wel een smetje op de zege dat beide mannen elkaar niet feliciteerden na de race. 'Dat is laf, want je rijdt voor dat steigerende paard dat op je pak staat. Je moet als Ferrari zijnde, met John Elkann er ook bij, dit beter doen. Dit krijgt Leclerc echt wel te horen. Ze staan met zo'n smoel op het podium', zegt Doornbos over de lange gezichten bij Ferrari. 'Doe effe normaal!' roept Doornbos uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws