Doornbos met harde woorden voor Verstappen: 'We kennen Max inmiddels' Opinie
Opinie

Doornbos met harde woorden voor Verstappen: 'We kennen Max inmiddels'

Doornbos met harde woorden voor Verstappen: 'We kennen Max inmiddels'

Voor het tweede weekend op rij kwam Max Verstappen onder een vergrootglas te liggen na felle acties in duel met concurrent Lando Norris. Waar veel analisten in Austin nog vonden dat Verstappen binnen de limieten van het reglement te werk was gegaan, is de kritiek na het weekend in Mexico fors toegenomen. Ook Robert Doornbos vindt dat de wereldkampioen te ver is gegaan, al beseft hij dat dit bij het karakter van de Limburger hoort.

In het Race Café van Ziggo Sport bestudeert Doornbos eerst het eerste incident, waarbij Verstappen en Norris zij aan zij de vierde bocht induiken. 'Lando zat aan de buitenkant, en had veel meer momentum. Hij is er bij de apex eigenlijk voorbij', zegt Doornbos, al gaat het hierbij om centimeterwerk. 'Max kan ervoor kiezen om die bocht nog te halen met zijn tweeën, maar hij kiest er duidelijk voor om Lando van de baan te rijden. Hij doet geen poging om die bocht echt te nemen', zo vindt Doornbos dat Verstappen dit niet goed aanpakt.

Waar er nog enige discussie kon plaatsvinden over het eerste incident, was het tweede incident in bocht 8 volgens Doornbos extremer. 'Vervolgens komen we bij het insturen van bocht 8. Dat is een snelle bocht, en dat is geen plek om in te halen. Sterker nog, Max haalt zelf die bocht helemaal niet, en Lando daardoor ook niet. Dit was typisch een geval van: ik zet mijn tanden erin, en jij komt er niet voorbij. Er was geen enkele kans, dat Max die bocht had kunnen halen. Het is niet meer dan terecht dat hij hier een straf voor krijgt, want zelfs in het karten wordt dit bestraft.'

'Verstappen mag hier niet trots op zijn'

Nadat Doornbos de beelden bekeken heeft, duikt hij verder in de reden waarom Verstappen tot dit soort acties overgaat. Volgens de Rotterdammer is dit verbonden aan het karakter van de Red Bull Racing-coureur. 'Ik vond het niet goed. Het was wel begrijpelijk, vanuit zijn positie. We kennen Max inmiddels, want hij rijdt al tien jaar in de Formule 1 op het hoogste niveau', geeft Doornbos aan over de coureur, die inmiddels 61 Grands Prix won.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen pet mexico 12126
Verstappen was gefrustreerd in Mexico.

In de afgelopen maanden heeft Verstappen het vaak lastig omdat hij voor de wereldtitel strijdt in een auto die niet meer tot de top behoort. 'Als er frustratie in zijn stem komt, om wat voor reden dan ook, dan uit hij zijn frustratie vaak, in dit geval richting Lando Norris, omdat dat zijn grootste belager in het kampioenschap is, op een manier die vrij duidelijk is. Iedereen ziet dat hij geen intentie heeft om de bocht te halen', zegt Doornbos over bocht 8. 'Als je zo op het circuit rijdt, is dat niet fair en niet sportief. Dat kan niet.'

Doornbos vindt het contrast met de race in Austin groot. 'Vorige week schoot hij ook van het circuit bij die inhaalactie van Norris, maar deze actie in bocht 8 is niet iets waar je trots op moet zijn', luiden de harde woorden van de analist. 'Hij heeft dit helemaal niet nodig. Hij is drievoudig wereldkampioen, dus dit heeft hij helemaal niet nodig.' Verstappen gaf na de race juist aan dit wél nodig te hebben, omdat zijn auto niet sterk genoeg is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws