Montoya heeft analyse klaar over McLaren en Red Bull: 'Interessant wat Pérez zei' Opinie
Opinie

Montoya heeft analyse klaar over McLaren en Red Bull: 'Interessant wat Pérez zei'

Montoya heeft analyse klaar over McLaren en Red Bull: 'Interessant wat Pérez zei'

Laten we ook nog even stilstaan bij de huidige waardeverhoudingen in de Formule 1, zonder te speculeren hoe die er door de komst van bepaalde personen in de toekomst zullen uitzien. De algemene teneur in het seizoen 2024 is dat McLaren de snelste bolide heeft en Red Bull Racing met een negatieve tendens te maken heeft. Nochtans hebben beide renstallen zorgen.

Die zijn wel erg uiteenlopend. Bij McLaren gaat het vooral over het tevreden houden van beide rijders. Hun communicatie is alvast heel anders. Lando Norris benadrukt dat het voor McLaren nog mogelijk is om beide kampioenschappen te winnen, Oscar Piastri vindt dat zijn team moet focussen op de constructeurstitel. De Australiër wil natuurlijk voluit kunnen blijven racen, zoals hij tot dusver steeds gedaan heeft.

Piastri vs Norris bij McLaren

Zijn knappe inhaalactie in het begin van de Grand Prix van Italië halen we dan voor de geest. Voormalig Formule 1-coureur Juan Pablo Motoya laat zich hierover uit bij AS Colombia. 'Piastri heeft gebruik gemaakt van wat ze de 'papaya regels' noemen. Hij wist dat Lando Norris met hem de strijd niet kon aangaan. Hij wist dat Lando strijdt voor het kampioenschap en kwetsbaar was.'

Montoya legt uit wat hij hiermee bedoelt. 'Norris kon het risico niet lopen om te crashen.' Als de Brit de race niet had uitgereden, kon hij de wereldtitel bij de rijders wel helemaal vergeten. Ferrari-rijder Charles Leclerc was de man die in Monza de overwinning op zijn naam schreef. 'Het was een weekend dat verrassingen opleverde. Het geeft ons misschien een idee van wat er dit jaar nog zit aan te komen.'

Matig Red Bull

Bij dat andere topteam, Red Bull Racing, was het niet zo'n grote verrassing dat het matig presteerde. De verrassing was vooral dat het Oostenrijkse team het nog slechter deed dan verwacht werd. Montoya is niet verbaasd. 'Dat Red Bull problemen heeft, dat was al langer duidelijk', weet de man die in zijn carrière zeven keer een Grand Prix kon winnen.

De Colombiaan merkte wel op dat ook in het kamp van Red Bull sprake was van een opvallende communicatie. 'Het interessante was wat Checo zei, namelijk dat Verstappen nu ook moeilijkheden ervaart met de wagen.' Het was een handige manier van Pérez om de zware kritiek op zijn eigen persoon te doen afnemen. Hierdoor ligt de aandacht nu volop op het functioneren van de wagen.

Alles mogelijk in Bakoe en Singapore

Red Bull zit nu al een tijdje in het vicieuze cirkel. Het zal niet simpel worden om het tij op korte termijn te keren. Montoya verwacht ook dat het team van Max Verstappen het nog moeilijk zal hebben in de Grand Prix van Azerbeidzjan. Montoya wijst er wel op dat op circuits als Bakoe en Singapore alles mogelijk is. Het is dus moeilijk te voorspellen wie in de twee volgende races de overwinning zal behalen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws