Landgenoot stelt dat 'klagende' Pérez eerlijk moet zijn over Verstappen Opinie
Opinie

Landgenoot stelt dat 'klagende' Pérez eerlijk moet zijn over Verstappen

Landgenoot stelt dat 'klagende' Pérez eerlijk moet zijn over Verstappen

Sergio Pérez heeft alle ogen op zich gericht na de tegenvallende prestaties van de afgelopen races. De Mexicaan mag desondanks 'gewoon' blijven bij Red Bull Racing, maar de 34-jarige zal zich wel snel moeten herpakken. Jo Ramírez, voormalig teamcoördinator van McLaren, geeft zijn landgenoot welgemeend advies en stelt dat Pérez een duidelijk statement over Max Verstappen moet maken.

Twee maanden geleden besloot Red Bull om het contract van Pérez, dat aan het einde van de huidige jaargang afliep, te verlengen. De kampioensformatie had gehoopt dat dit voor rust bij de Mexicaan zou zorgen en tot betere prestaties zou leiden, maar niets bleek minder waar. De zesvoudig Grand Prix-winnaar haalde in de voorbije Grand Prix-weekenden meermaals Q3 niet en scoorde daarnaast op de zondagen maar weinig punten. Zeker in vergelijking met Verstappen, die in de strijd om de constructeurstitel nagenoeg in zijn eentje de koppositie van Red Bull probeert te verdedigen tegenover een oprukkend McLaren, dat met Lando Norris en Oscar Piastri wel over twee scorende coureurs beschikt.

Ondanks het feit dat hij over een contract beschikt, werd er in de media volop gespeculeerd of Pérez in Zandvoort nog wel op de grid zou staan. Daags na de Grand Prix van België maakte teambaas Christian Horner aan alle speculatie een einde door te stellen dat de 34-jarige uit Guadalajara na de zomerstop gewoon de teamgenoot van Verstappen zal zijn. Het zal echter wel een stuk beter moeten en Pérez is er zelf van overtuigd dat hij zijn vorm terug kan vinden.

'Je moet niet bang zijn om dat over Verstappen te zeggen'

Ramírez denkt echter dat zijn landgenoot eerst vooral een duidelijk statement over zijn teamgenoot moet maken. 'Het is erg moeilijk voor Checo. Hij is geen slechte coureur, maar ik zeg tegen hem dat hij altijd moet zeggen dat de auto perfect is, want hij klaagt altijd over de auto, de temperatuur, de banden', zegt Ramírez tegen Mundo Deportivo dat Pérez de schuld altijd bij iets anders dan zichzelf legt. 'Hij klaagt altijd over iets in plaats van te zeggen: kijk, Verstappen is een fenomeen en ik kan niet bij hem in de buurt komen.'

En er is volgens de voormalig McLaren-medewerker helemaal niks mis mee om dat te zeggen. 'Je moet niet bang zijn om dat uit te spreken, want ik denk dat er maar heel weinig coureurs zijn die op het niveau van Verstappen zitten. Of misschien zijn die er ook niet', plaatst Ramírez Verstappen op een voetstuk. 'Hij (Pérez, red.) kan zijn rijgedrag veranderen, maar hij gaat Verstappen nooit inhalen. Hij moet zeggen: oké, ik doe hier mijn best en ik werd tweede in het kampioenschap', doelt Ramírez met zijn laatste opmerking op de eindklassering van Pérez in 2023.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws