Hinchcliffe vindt Verstappen coureur van ander niveau: 'Dit was weer een voorbeeld' Opinie
Opinie

Hinchcliffe vindt Verstappen coureur van ander niveau: 'Dit was weer een voorbeeld'

Hinchcliffe vindt Verstappen coureur van ander niveau: 'Dit was weer een voorbeeld'

Dat Max Verstappen een coureur van ongekend niveau is, is al jarenlang duidelijk. Toch blijft de Nederlander constant verbazen met zijn prestaties. Dit is precies wat Verstappen zal moeten blijven doen, wil hij Lando Norris van zich afhouden in de strijd om de wereldtitel. In Singapore maximaliseerde de drievoudig wereldkampioen wederom het resultaat, ondanks een matige vrijdag op het Marina Bay Street Circuit. Voormalig IndyCar-coureur James Hinchcliffe kijkt terug op de prestaties van de Nederlander, die volgens de Canadees fantastisch waren.

Met een hijgende Norris in zijn nek is de druk op Verstappen groot. Toch hield de Red Bull-coureur het hoofd koel en presteerde hij naar behoren, zo ziet ook Hinchcliffe. 'De prestatie van Verstappen dit weekend laat zien dat hij een koele, gecalculeerde coureur is, ondanks dat zijn voorsprong in het kampioenschap blijft slinken. Dat is precies wat je van hem verwacht', stelt de Canadees. Op vrijdag zag het er namelijk minder rooskleurig uit voor de Nederlander. Het leek even een kopie te worden van het weekend in Azerbeidzjan, waar hij een compleet verkeerde afstelling koos.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Hinchcliffe vindt Verstappen coureur van ander niveau: 'Dit was weer een voorbeeld'
Verstappen in actie in Singapore.

Volgens Hinchcliffe is het een puike prestatie dat Verstappen en zijn team dit keer de juiste wijzigingen maakten op zaterdagochtend. 'Een vreselijke vrijdag is vaak moeilijk om van terug te komen, maar het team heeft geweldig werk verricht, waardoor Verstappen tijdens de kwalificatie weer kon excelleren, zoals we hem de laatste jaren zo vaak hebben zien doen', omschrijft Hinchcliffe in zijn column Hinch's Heroes bij Formula.com. Verstappen veroverde een plek op de eerste startrij, net achter Norris. Dit was cruciaal voor de race van de Red Bull-coureur.

Beter dan verwacht

'Vertrekken vanaf de tweede plek was niet iets wat verwacht werd bij aanvang van dit weekend, ook omdat dit vorig jaar de enige race was die ze niet wonnen', stelt de voormalig IndyCar-coureur. 'Maar het feit dat hij met gemak de tweede plek kon behouden in de race, overigens wel met grote gaten richting zowel Norris als Piastri, was een perfect voorbeeld van hoe Verstappen er meer uithaalt dan er daadwerkelijk in zit.'

Met dit soort prestaties houdt de Nederlander nog altijd grip op het kampioenschap, ook Hinchcliffe ziet dat Verstappen doet wat hij moet doen. 'Hij doet alles om zijn oog op de titel te houden. En nu we de slechtste circuits voor de RB20 hebben gehad, zou het zomaar kunnen dat we later op deze race terugkijken als een cruciaal weekend in de jacht op zijn vierde wereldtitel', concludeert Hinchcliffe over de titelstrijd.

Andere toppers

In Hinch's Heroes worden altijd enkele coureurs uitgelicht. De voormalig IndyCar-coureur had ook veel lofzang voor de winnaar Lando Norris: 'Hier komt een lijstje met dingen die Norris fout heeft gedaan: precies niks. Hij heeft van start tot finish geleverd', stelt Hinchcliffe. Verder was de Canadees ook te spreken over de teamgenoot van Oscar Piastri, die volgens hem 'agressief en duidelijk' was tijdens zijn opmars richting de derde plek. Ook konden Franco Colapinto en Nico Hülkenberg konden rekenen op complimenten van de F1TV-analist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws