Hamilton verder zonder 'Bono', Villeneuve ziet Brit mogelijk met 'oude bekende' werken bij Ferrari Opinie
Opinie

Hamilton verder zonder 'Bono', Villeneuve ziet Brit mogelijk met 'oude bekende' werken bij Ferrari

Hamilton verder zonder 'Bono', Villeneuve ziet Brit mogelijk met 'oude bekende' werken bij Ferrari

Jacques Villeneuve stelt dat het niet per se een slechte zaak hoeft te zijn voor Lewis Hamilton dat de samenwerking met zijn race-ingenieur Peter Bonnington na dit seizoen stopt. Bij Ferrari zal de zevenvoudig wereldkampioen dus met een andere ingenieur gaan werken en mogelijk zelfs wel met een oude bekende, één met wie de 39-jarige Brit eerder al heeft samengewerkt en heeft gewonnen.

Door de promotie van Bonnington, die bij Mercedes eerder deze week per direct aan de slag is gegaan als Head of Engineering, en het bericht van de Duitse renstal dat 'Bono' in 2025 met één van de Mercedes-coureurs zal gaan werken, werd definitief duidelijk dat Hamilton zonder zijn steun en toeverlaat richting Maranello zal trekken. Hamilton liet in Zandvoort weten het jammer te vinden dat het duo na dit seizoen van elkaar gescheiden zal worden, maar volgens Villeneuve hoeft de meervoudig kampioen zich geen zorgen te maken.

'Lewis (Hamilton, red.) heeft titels gewonnen met verschillende ingenieurs', doelt de Canadese wereldkampioen van 1997 in een interview met Prime Casino op zijn kampioenschap met McLaren (2008). Al erkent Villeneuve wel dat de band met een race-ingenieur voor een coureur bijzonder belangrijk is. 'Het is de belangrijkste relatie, omdat dit de enige persoon is die de coureur kan vertrouwen en andersom. Een coureur kan niet aan alles denken.

'Hij zit in de auto en moet vertrouwen hebben in de auto en in zijn engineer', vervolgt de voormalig wereldkampioen. 'Soms werkt het gewoon niet. Dan kun je de beste engineer en de beste coureur ter wereld hebben, maar als er geen chemie is, en daarmee dus ook geen onderling vertrouwen, dan zul je nooit de gewenste resultaten behalen', stelt Villeneuve.

Oude bekende bij Ferrari?

Villeneuve is er in ieder geval van overtuigd dat Bonnington niet de enige ingenieur is, met wie Hamilton successen kan boeken. Of Hamilton ook bij Ferrari zal slagen, hangt echter wel af van de ingenieur die hij toegewezen krijgt, zo stelt Villeneuve. Bij het Italiaanse team is in ieder geval al iemand werkzaam, die in 2014 als performance engineer werkzaam was bij Mercedes. 'Als hij uiteindelijk gaat samenwerken met Jock Clear, met wie hij al heeft gewonnen, dan zou het al een stuk makkelijker zijn om de bal aan het rollen te krijgen', aldus Villeneuve, die zelf ooit ook met Clear werkte.

Hoe gaat Verstappen het doen op Zandvoort? Ontvang 50x je inzet als Max wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws