'Fan' Brundle kan reactie van Verstappen op kritiek al raden: 'Twee woorden, zeven letters' Opinie
Opinie

'Fan' Brundle kan reactie van Verstappen op kritiek al raden: 'Twee woorden, zeven letters'

'Fan' Brundle kan reactie van Verstappen op kritiek al raden: 'Twee woorden, zeven letters'

Martin Brundle heeft voorzichtig kritiek geuit in de richting van Max Verstappen. De analist van Sky Sports was niet te spreken over het radioverkeer tussen de coureur van Red Bull Racing en Gianpiero Lambiase, de race-ingenieur van Verstappen. De voormalig Formule 1-coureur ziet het als een smetje op een coureur waar hij vooral een grote fan van is.

Qua actie op de baan was de Grand Prix van Hongarije een redelijk tamme race. De Hungaroring is geen ideaal circuit voor veel inhaalacties en spectaculaire gevechten, maar toch was de race voor velen een genot om naar te kijken. Dat kwam vooral door het radioverkeer tussen enkele coureurs en hun teams. Vooral Verstappen en Norris hadden fikse woordenwisselingen over de boordradio. Bij beiden was de tevredenheid in ieder geval ver te zoeken.

Verstappen was immers niet te spreken over de snelheid in zijn RB20. De Red Bull-coureur vertrok vanaf de derde plaats en hij leek bij de start de tweede plek over te nemen. Die moest hij teruggeven, omdat hij deze buiten de baan pakte. 'Vanaf dat moment hoorde je veel angst en piepjes op de boordradio van Max waarin hij zijn ingenieur en vriend Gianpiero Lambiase en het team, dat hem al zijn raceoverwinningen en drie, binnenkort waarschijnlijk vier, wereldkampioenschappen heeft gegeven, berispte', schrijft Brundle in zijn column voor Sky Sports.

Brundle stiekem een fan van Verstappen

De Nederlander was ook niet te spreken over de gekozen strategie van Red Bull. Verstappen zag tweemaal dat een undercut van zijn concurrenten slaagde, waardoor hij terugzakte van de derde naar de vijfde plek. Verstappen begon in zijn laatste stint dan ook met een hele snelle tijd, iets wat niet ideaal was voor het opwarmen van zijn banden. Toen Lambiase daarnaar wees, explodeerde de drievoudig wereldkampioen. 'Nu moet je me niet die bullshit geven. Jullie hebben me deze shit-strategie gegeven, oké? Ik probeer de boel nu te redden.'

Brundle is kritisch op de uitspraken van Verstappen, maar hij neemt de Red Bull-coureur ook een beetje in bescherming. 'Ik zeg altijd dat je niet selectief de goede eigenschappen van topsporters kunt uitkiezen; ze komen als een pakket dat bijdraagt aan hun succes. Ik ben zo'n fan van Max als coureur en als persoon. Ik heb veel bewondering voor zijn talent, maar ik had graag gezien dat hij het team niet zo behandelde. Zijn nalatenschap zou sportiever moeten zijn, maar we weten nu welke twee woorden, bestaande uit slechts zeven letters, hij zou antwoorden op die uitspraak.'

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

hongarije max verstappen lando norris oscar piastri mclaren red bull
Heel even leek de race er rooskleurig uit te kunnen zien voor Max Verstappen. 

Stuntelend McLaren profiteert

McLaren kon het meest profiteren van de moeilijkheden bij Verstappen. Het team uit Woking begint Red Bull steeds meer onder druk te zetten, waardoor de Britse renstal en Norris kunnen dromen van de wereldkampioenschappen. Het was echter Piastri die als eerste over de streep kwam, ondanks dat de Australiër in de laatste stint ineens zes seconden achterstand had opgelopen ten opzichte van zijn teamgenoot. McLaren probeerde Norris onder druk te zetten om zijn plek af te staan aan Piastri.

Norris ging uiteindelijk aan de kant, aangezien hij het teambelang boven zijn eigen belang plaatste. Het duurde echter even voordat de enkelvoudig racewinnaar deze keuze maakte. 'Net als Lando hink ik ook op twee gedachtes', stelt Brundle. 'Ik heb meerdere kampioenen gezien die de race zouden hebben gewonnen en daarna pas aan de gevolgen zouden hebben gedacht. De teamspeler op één van Lando's schouders won het van de egoïstische, competitieve duivel op zijn andere schouder.'

Door de strategie was er wel veel kritiek op McLaren. Veel mensen keken vol ongeloof naar het laatste gedeelte van de race, maar deze kritiek werd door het team weggewuifd. Het gaat immers goed bij de Britse renstal. 'McLaren is de afgelopen races het team om te verslaan op de grid. Het is opmerkelijk dat McLaren nu slechts 51 punten achter Red Bull staat in het constructeurskampioenschap wat niet zo veel is gezien het feit dat beide auto's elk weekend punten kunnen scoren', zijn de onheilspellende woorden in de richting van Red Bull uit de pen van Brundle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws