Duitse journalist kijkt toe: 'De reactie van Verstappen sprak boekdelen' Opinie
Opinie

Duitse journalist kijkt toe: 'De reactie van Verstappen sprak boekdelen'

Duitse journalist kijkt toe: 'De reactie van Verstappen sprak boekdelen'

Auto, Motor und Sport-journalist Michael Schmidt kijkt toe hoe het drama bij Red Bull Racing zich voortzet nadat Max Verstappen opnieuw de noodklok luidde na de kwalificatie van Hongarije. De Nederlander zei tegenover de Nederlandse pers dat sommigen in het team wakker moesten worden, want McLaren is hen aan het inhalen. Schmidt zag Verstappen zich groen en geel ergeren, en Red Bull moet zich ook nog ontfermen over 'zorgenkindje' Sergio Pérez.

Verstappen is het team al een tijdje aan het pushen om met meer upgrades te komen om de performance van de auto te verbeteren. Red Bull heeft ervoor gezorgd dat de Nederlander in Hongarije een updatepakket op de auto kreeg, maar Verstappen stelde na de kwalificatie dat het niet genoeg was. Hij kwam twee tienden tekort op Lando Norris. Na de rode vlag had hij nog een kans om de poleposition te bemachtigen, maar hij had geen nieuwe banden meer en besloot uit de auto te stappen. Uit frustratie sloeg hij op zijn stuur. 'De reactie van Verstappen na de kwalificatie sprak boekdelen', schrijft Schmidt in zijn analyse.

'Na zijn laatste Q3-poging sloeg hij met zijn vuisten op het stuur. Op de provocerende vraag waarom hij zijn ergernis zo de vrije loop liet, antwoordde hij scherp met: mag ik niet gefrustreerd zijn?' gaat de Duitser verder. 'De reden ligt voor de hand: bij de start heeft de wereldkampioen meteen twee McLarens voor zich. In Silverstone waren het twee Mercedessen. De McLaren-coureurs hadden ook niet eens een perfecte sessie. Norris had in Q3 nog maar één verse set softs over, omdat hij in Q1 een tweede set gebruikte. Verstappen ergernis werd versterkt doordat hij bijna foutloos door de kwalificatie kwam.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Duitse journalist kijkt toe: 'De reactie van Verstappen sprak boekdelen'
Verstappen gaf zijn ongezouten mening over de houding van sommigen in zijn team.

Verstappens boodschap is duidelijk

De ronde die hij reed in Q3 leek hem de poleposition op te leveren, maar Norris was sneller. 'Dat zou waarschijnlijk ook zo zijn gebleven als de McLaren-coureur in Q3 wel een tweede set verse banden had gehad', vervolgt Schmidt. 'Indirect gaf de wereldkampioen de schuld aan de auto. McLaren is op dit moment een stap voor.' Verstappen liet weten wel tevreden te zijn met de rondes en de balans van de auto. Toch hebben de McLarens de overhand. 'De boodschap is duidelijk: het is niet genoeg, we hebben meer nodig', schrijft de Duitser. 'Op vrijdag reed Verstappen iedereen zoek in sector 2, dat was op zaterdag volledig het omgekeerde.'

Schmidt stelde na de tweede vrije training op vrijdag al dat hij betwijfelde of de update de joker was die Verstappen nodig had. De kwalificatie heeft voor hem bevestigd dat dat niet het geval was. 'De upgrade heeft Red Bull niet haar oude overmacht teruggegeven', stelt Schmidt. 'Het gevoel in de auto is volgens Verstappen niet fundamenteel veranderd. Het is geen grote troost dat Mercedes en Ferrari drie tienden tekortkomen. Verstappen had van zijn vernieuwde RB20 een grotere stap verwacht. De simulaties hadden weer meer beloofd dan wat op het circuit werd waargemaakt', concludeert de Duitser.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

lando norris pole kwalificatie hongarije
Norris pakte de poleposition, met teamgenoot Piastri op P2. 

Pérez zal Verstappen op zondag weer niet kunnen helpen

Terwijl Red Bull druk bezig is om te voldoen aan de eisen van Verstappen, heeft ze ook kopzorgen betreffende haar tweede rijder. Pérez kwam opnieuw niet door Q1 vanwege een crash. 'Red Bull heeft een tweede zorgenkind', stelt Schmidt. 'Pérez veranderde zijn Red Bull in een wrak. Dit zet Red Bull langzaam onder druk in de strijd om het constructeurskampioenschap. Er is te vrezen dat McLaren met beide coureurs hoog scoort. Verstappen kan in de strijd tegen de McLarens niet rekenen op hulp van zijn teamgenoot. Pérez start vanaf P16 in een race waarin inhalen een geduldsspelletje is. De kansen dat Pérez vervangen wordt, nemen toe met elke fout.'

Pakt Verstappen de overwinning in Hongarije? Krijg 50x je inzet en claim de Golden Odds! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws